Zapri
Iskanje

Stanje na Krasu je mirno: domačini naredili srčno gesto

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 30. 07. 2022 / 19:05
Oznake: Nesreča, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.07.2022 / 19:28
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Stanje na Krasu je mirno: domačini naredili srčno gesto

Stanje na Krasu je mirno: domačini naredili srčno gesto
FOTO: Fb Kostanjevica na Krasu
Na obeh prizoriščih na Krasu je stanje mirno že ves dan. Čeprav dežja ni bilo veliko je vseeno omilil razmere. Pojavljajo se še manjša žarišča, vendar jih je veliko manj kot v preteklih dneh. Gasilci na terenu bodo prilagodili gasilsko stražo novim razmeram, so sporočili iz regijskih štabov civilne zaščite.

Danes do 19. ure na straži ostaja 60 gasilcev ljubljanske regije, nato pa bodo nočno izmeno zmanjšali na 15 gasilcev. Prav tako naj bi 15 gasilcev štela tudi nedeljska dnevna in nočna izmena, je pojasnil vodja intervencije Simon Vendramin.

Gasilce drugih regij bodo danes zvečer poslali domov, na požarišču bodo ostali in se izmenjevali gasilci severnoprimorske in gasilci obalno-kraške regije. »Da razbremenimo gasilce lokalnega gasilskega društva in okoliških društev, ki so bili v tem času najbolj obremenjeni,« je dejal Vendramin.

Na požariščih je danes padlo le okoli litra in pol dežja na kvadratni meter. Temperature so znova visoke, sonce je že skoraj posušilo ves dež, ki je padel ponoči, so sporočili iz štaba, poroča STA.

V zahvalo visijo majice prostovoljnih društev


Kot sta še zapisala tiskovna predstavnika štaba civilne zaščite za severno Primorsko Ervin Čurlič in štaba CZ za Notranjsko Danijel Cek, so domačini iz Kostanjevice na Krasu v znak zahvale na vaškem trgu včeraj razobesili majice večine prostovoljnih društev in pripadnikov drugih služb, ki so se borili z ognjem in njegovimi posledicami.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh