Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Starši zgroženi zaradi »Alaha« v pesmi, Cerkev pa ne?

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 28. 01. 2016 / 09:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Starši zgroženi zaradi »Alaha« v pesmi, Cerkev pa ne?

Predstavniki linške škofije mirijo razburjene starše.

Starši v avstrijskem mestu Wels se še naprej razburjajo zaradi učiteljice, ki je tamkajšnjim četrtošolcem v besedilu pesmi besedo »Bog« zamenjala z besedo »Alah«. Olja na ogenj po njihovem mnenju priliva tudi odziv pristojnih oblasti. Potem ko je deželni svet za šolstvo stopil v bran učiteljici, so se oglasili še predstavniki katoliške Cerkve, ki s svojo izjavo staršev niso ravno razveselili.



Kot je poročal avstrijski časnik Krone, je predstavnik linške škofije pojasnil, da ima Bog veliko različnih imen. »Boga ne moremo zaobjeti z enim samim izrazom. V našem kulturnem krogu besedo Alah povezujemo z muslimani. Manj znano pa je, da prevodi Svetega pisma v arabski jezik besedo Alah uporabljajo za poimenovanje krščanskega Boga.«

Podporo spornemu ravnanju je izrekel tudi predsednik Islamske verske skupnosti v Avstriji: »Prilagajanje besedil razmeram v razredu ni nič nenavadnega. Učiteljica je imela najboljše namene. Če ne bi prišlo do neljube zamenjave, to ne bi nikogar zmotilo«, so prepričani avstrijski muslimani.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh