Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Številne prireditve so preložene

Za vas piše:
K. C.
Objava: 09. 03. 2020 / 18:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.03.2020 / 07:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Številne prireditve so preložene

Prestavljeno je tudi pričevanje Nickyja Cruza, ki naj bi bilo 17. marca v Ljubljani.
Zaradi nevarosti okužbe z virusom korona so številne prireditve preložene. Za več informacij spremljajte spletne strani organizatorjev. Minister za zdravje Aleš Šabeder je izdal uredbo za prepoved zbiranja ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 100 ljudi.

Pričevanje Nickyja Cruza

Organizatorji, to je Društvo Šalom, je zato moralo prestaviti pričevanje Nickyja Cruza, ki bi moralo biti 17. marca. »Točen datum vam bomo sporočili takoj ko se skupaj z ekipo dogovorimo za ustrezen termin.Vstopnice bodo ostale veljavne za naslednji termin«, so sporočili.

Teološki simpozij v Maroboru

Na seji Slovenske škofovske konference, ki je bila v ponedeljek, 9. marca, je bil sprejet sklep, da je Teološki simpozij, ki naj bi bil v sredo, 11. marca v Mariboru - župnija Pobrežje, preložen. Datum še ni znan.

Tema simpozija je Mladi in Kristus, saj je hkrati tudi priprava na novo pastoralno leto, ki bo posvečeno mladim. Papež Frančišek je na začetku svoje pastoralne spodbude Kristus živi zapisal, da želi mladim najprej povedati, da Kristus živi in jih želi žive. On je v njih, z njimi in nikoli ne odide (2019, 1-2).

S teološkim simpozijem želi organizator, to je Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani, pokazati, kako so mladi odprti za presežnost, čeprav se njihovo iskanje dogaja v okvirih sveta, ki jih obdaja, in pogojuje njihovo mišljenje.

Dom sv. Jožefa

V Domu sv. Jožefa so prepovedali obiske oskrbovancev. »V skladu z navodili ministrstva, so do nadaljnjega obiski varovancev (stanovalcev) prepovedani. Ukrep je izveden zaradi zaščite varovancev ob pojavu nove epidemije (coronavirus). Ukrep je smiseln, saj bi epidemija v DSO imela za varovance katastrofalne posledice,« so zapisali na svoji spletni strani.

Vir: Vatican News
Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh