Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Številni mladi Filipinci ostali v Evropi

Objava: 02. 09. 2011 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Številni mladi Filipinci ostali v Evropi

V domovino se je po svetovnem dnevu mladih vrnilo le okoli sedemdeset odstotkov uradne delegacije.

Deset dni po zaključku svetovnega dneva mladih v Madridu se je v domovino vrnilo šele sedemdeset odstotkov 427-članske uradne filipinske delegacije. Številni udeleženci omenjene prireditve bodo najverjetneje poskušali ostati v Evropi kot ilegalni priseljenci, je minuli torek pojasnil tajnik mladinske komisije pri Filipinski škofovski konferenci, p. Conegundo Garganta.

Poudaril je, da je filipinska Cerkev storila vse, kar je bilo v njeni moči, da bi mlade romarje opomnila, kako v Španiji in drugih državah Evropske zveze ne smejo ostati dlje kot do izteka turističnih viz. Obenem je p. Garganta še pojasnil, da je Filipinska škofovska konferenca odgovorna za 427 članov uradne delegacije, ne pa tudi za okoli tisoč petsto mladih Filipincev, ki so na svetovni dan mladih v Madrid odpotovali na lastno pest oziroma v organizaciji drugih društev.

Številni mladi Filipinci se po navedbah tajnika v domovino niso vrnili tudi po udeležbah na svetovnih dnevih mladih v Rimu leta 2000, v Torontu leta 2002 in v Kölnu leta 2005. Le pred tremi leti se je filipinska delegacija iz Sydneya vrnila v stoodstotni postavi.

Tik pred začetkom svetovneg dneva mladih je predsednik mladinske komisije pri Filipinski škofovski konferenci, škof Joel Baylon, opozoril, da se Filipinci odslej ne bodo več smeli udeleževati svetovnega dneva mladih, če bo velik delež mladih romarjev tudi tokrat ostal v Evropi kot ilegalni priseljenci.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh