Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Številni namigi na čudež Janeza Pavla II.

Objava: 04. 04. 2012 / 09:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Številni namigi na čudež Janeza Pavla II.

Do razglasitve za svetnika blaženemu poljskemu papežu manjka le še dokazan čudež, ki naj bi se zgodil po beatifikaciji.

Sedem let po smrti Janeza Pavla II. (1978-2005) očitno kar dobro kaže, da bo priljubljeni poljski papež kmalu razglašen tudi za svetnika. Za to ni več potrebno temeljito preučevati njegovega življenja in ugotavljati njegovih krščanskih kreposti, je minuli ponedeljek v pogovoru za Radio Vatikan dejal postulator postopka Slawomir Oder. Manjka le še dokaz čudeža, ki naj bi se zgodil na priprošnjo blaženega papeža.

Vsekakor se v zadnjem letu dni v Vatikan ‘z najrazličnejših delov sveta’ zgrinjajo dokazi o milostih, ki naj bi bile izprošene na priprošnjo Janeza Pavla II., poroča Oder. Nekatera izmed teh poročil so ‘gotovo izjemno zanimiva’. Poglobljen študij in dokončna razsodba pa bosta mogoča šele takrat, ko bo zbrana celotna dokumentacija.

Benedikt XVI. je svojega predhodnika, ki je umrl 2. aprila 2005, za blaženega razglasil lansko pomlad. To je bil najkrajši postopek za beatifikacijo v novejši cerkveni zgodovini. V postopku je bilo kot čudež priznano ozdravljenje neke francoske redovnice, ki je trpela zaradi Parkinsonove bolezni, junija 2005 pa je na priprošnjo pokojnega papeža ozdravela. Janez Pavel II. bo lahko razglašen za svetnika, ko bo dokazan še en čudež – ta se mora zgoditi po lanskoletni beatifikaciji.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh