Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Število splavov v Italiji se je zmanjšalo

Objava: 16. 05. 2011 / 07:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Število splavov v Italiji se je zmanjšalo

Nesorazmerno visoka je stopnja opravljenih prekinitev nosečnosti med priseljenkami.

V sosednji Italiji se je število opravljenih splavov občutno zmanjšalo. Leta 2009 je po navedbah rimskega dnevnika ‘La Repubblica’ umetno prekinitev nosečnosti opravilo okoli stosedemnjast tisoč žensk, kar pomeni za deset tisoč splavov manj kot dve leti pred tem.

V celoti pa je številka od leta 1981 dalje narasla za okoli petdeset odstotkov. V omenjenem letu so v Italiji z referendumom potrdili začasno odredbo, ki je bila v veljavi od leta 1978. Umetna prekinitev nosečnosti je pri naših zahodnih sosedih z zakonom dovoljena v prvem trimesečju.

Po navedbah časnika ‘La Repubblica’ v Italiji na vsakih tisoč nosečnosti opravijo osem umetnih prekinitev. V Nemčiji se ta številka giblje okoli sedem, v Rusiji pa štirideset, so v časniku navedli uradne podatke italijanskega parlamenta.
Med mladoletnicami v Italiji je stopnja opravljenih splavov v evropskem okviru najnižja. Nesorazmerno visoka pa je stopnja opravljenih prekinitev nosečnosti med priseljenkami, še piše ‘La Repubblica’. Tretjino vseh opravljenih splavov namreč v Italiji opravijo pri tujkah.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh