Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stična mladih 2008

Objava: 16. 09. 2008 / 05:41
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Stična mladih 2008

V soboto, 20. septembra 2008, bo v Stični na Dolenjskem potekal 27. festival mladih iz vse Slovenije z naslovom Stična mladih. Na novinarski konferenci, ki bo v četrtek, 18. septembra 2008, ob 11.00 potekala v prostorih Galerije Družine na Krekovem trgu 1 v Ljubljani, bodo koprski pomožni škof dr. Jurij Bizjak, ki je pri Slovenskih škofovski konferenci (SŠK) odgovoren za pastoralo mladih, Gregor Kunej, vodja projekta, Nataša Kovačič, odgovorna za celostno likovno podobo, Grega Strajnar, ki je odgovoren za glasbo in Marko Kržišnik, odgovorni za spletni portal mladi.net in projekt 100 norih idej podrobneje predstavili program.

Program v Stični se bo začel ob 9.30 s festivalskim delom in nadaljeval ob 14.30 s sv. mašo, ki jo bo daroval koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak, ki je skupaj z mladimi sodeloval tudi pri pripravi programa.

Mladim bo letos na voljo preko 30 delavnic, ki se bodo dotikale najrazličnejših področij: animatorstva, prostovoljnega dela, razpoznavanja življenjske poklicanosti, odnosov med fanti in dekleti, samopodobe, mladinske ustvarjalnosti, kulture življenja ... Delavnice bodo potekale po celotni Stični. Za duhovni pogovor ali za prejem zakramenta sv. spovedi bodo mladim na voljo duhovniki. Ob 16.00 bo sledil družabni zaključek ob glasbi in plesu.

Na srečanje, ki ga pripravlja več kot 200 mladih katoličanov, so povabljeni vsi, ki jih Stična zanima – ne glede na veroizpoved. Ker je Stična povezana s t. i. svetovnimi dnevi mladih, je geslo Stične mladih tudi geslo vsakoletnega svetovnega dneva mladih, za katerega papež vsako leto napiše posebno poslanico. Njena vsebina je izhodišče za pripravo programov za mlade po vsem svetu.

Festival Stična mladih je eno največjih množičnih srečanj v Sloveniji, saj se je v zadnjih letih na njem zbralo med 8.000 in 10.000 mladih in ima med trenutno najbolj obiskanimi srečanji najdaljšo tradicijo, saj poteka že od leta 1981.

Dodatne informacije in gradivo so dostopni na spletni strani: http://www.drustvo-skam.si/sticna/mediji.php,
splošne informacije pa na
http://www.drustvo-skam.si/sticna/.

TU SŠK

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh