Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stični točki Stične bosta maša in koncert

Za vas piše:
Lojze Grčman
Objava: 15. 09. 2020 / 08:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2020 / 14:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Stični točki Stične bosta maša in koncert

Stični točki Stične bosta maša in koncert

Namesto na enem letošnji festival Stična mladih na 30 prizoriščih po Sloveniji (VIDEO).

Utrinek z lanske Stične mladih. Foto: Tatjana Splichal



Letošnja Stična mladih, že 39. po vrsti in pod geslom »Vstani!«, bo drugačna od prejšnjih in prilagojena trenutnim razmeram, saj se mladi katoličani prihajajočo soboto, 19. septembra, ne bodo zbrali le na eni (tradicionalni) lokaciji pri stiškem cistercijanskem samostanu, temveč na tridesetih po vsej Sloveniji, kar bo dogodku, kot poudarja direktor zavoda Katoliška mladina Matevž Mehle, dodalo zelo lokalen pridih: »Namenjena bo predvsem druženju mladih iz enakega okolja, a bo imela vseeno tudi pridih tega, da bodo istega dne zbrani mladi iz vse Slovenije.«


Z leve: Magdalena Rode, Matevž Mehle, Jure Jevšenak in Lucija Marinček. Foto: posnetek zaslona


Kljub razdrobljenosti se je na letošnje srečanje prijavilo več kot 2000 mladih, vendar pa na nobenem od posameznih prizorišč ne bo – z lokalno ekipo vred – več kot 500. Največ obiska prireditelji, prijetno presenečeni nad odzivom mladih, pričakujejo v Kranju, na Viču v Ljubljani in kajpak v Stični, kamor bo po napovedih prišel tudi slovenski predsednik Borut Pahor. Vsaka lokalna ekipa je sicer oblikovala svojo (skrajšano) časovnico, stični točki vseh prizorišč pa bosta sveta maša, ki naj bi jo darovali na vsaki lokaciji posebej, in vnaprej posnet koncert. Prenos maše s prizorišča v Stični bo na YouTubu in na TV Exodus, iz Murske Sobote pa na Radiu Ognjišče.



»Letos smo na novo združili dopoldanske programe in slavilni koncert, s katerim želimo mladim podati bistvo in vsebino letošnje Stične. Vnaprej je bilo posnetih 13 delavnic in slavilni koncert, večina teh vsebin bo mladim in voditeljem mladinskih skupin na voljo tudi čez leto. Razmeram se je prilagodila tudi ulična ekipa, ki je pripravila številne aktivnosti, ki se lahko izvajajo po lokacijah. Ena od letošnjih novosti je, da poleg uradne majice ponujamo tudi druge izdelke Stične mladih, ki so dostopni v spletni trgovini poudarja koordinator Jure Jevšenak.



»Tudi letos smo se, sicer na nekoliko drugačen način, odločili izvesti Tržnico upanja. Njen namen je predstavitev možnosti, kam vse se lahko mladi po Stični mladih vključijo, kje lahko delujejo. Glede na letošnjo razpršeno izvedbo smo organizacijam ponudili možnost, da se na kratko predstavijo kar na naši spletni strani – TUKAJ pojasnjuje koordinatorka logistike Magdalena Rode. »Upamo, da je lahko vsebina letošnje Stične mladih spodbuda za mlade, da vstanejo z Jezusom,« pa je primaknil Mehle.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh