Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stiški ogenj ponovno vzplamenel

Objava: 04. 03. 2013 / 10:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Stiški ogenj ponovno vzplamenel

V Stični so se zbrali ustvarjalci Stične mladih. Konec tedna so psovetili spoznavanju, razmišljanju ob papeževi poslanici, druženju in načrtovanju festivala Stična mladih 2013.

Se še spominjaš septembrske Stične mladih? Ali pa morda že razmišljaš, kaj bo prinesla letošnja tretja sobota v septembru? Ustvarjalci Stične mladih so še bolj nestrpni. Kolesje priprav se je ravno ta vikend zavrtelo s polno paro, saj so se zbrali v Stični, da bi začeli pripravljati letošnji program. Pridružili smo se jim tudi ustvarjalci Mladega vala. :) Svoj čas smo tako namenili predvsem prebiranju in razlagi papeževe poslanice ob svetovnem dnevu mladih, ki letos nosi naslov »Pojdite in naredite vse narode za moje učence«, poleg tega pa smo nova znanja nabirali na različnih delavnicah ter med molitvijo in petjem znova razplameneli ogenj stiškega duha, ki vztrajno gori že dvaintrideset let.

V Stično smo prispeli v petek zvečer in se najprej spoznali, glavnino idej pa smo nabirali v soboto popoldne pri delu v različnih ekipah. Naj za enkrat novosti, o katerih se je šušljalo med vikendom, še ostanejo skrivnost, vsekakor pa lahko povem, da se nam 21. septembra obeta nepozaben dan.

Udeleženci vikenda smo dobili tudi obilico navdiha in zagona, da se lotimo svojih vsakdanjih obveznosti in z božjo ljubeznijo, ki smo je bili ta vikend deležni, osrečujemo tudi svoje bližnje ter si obljubili, da se zelo kmalu zopet srečamo- če ne prej pa zagotovo na Stični mladih 2013.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh