Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stotisoči vernikov na Poljskem so praznovali slovesno razglasitev Janeza Pavla II. za blaženega

Objava: 03. 05. 2011 / 09:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Stotisoči vernikov na Poljskem so praznovali slovesno razglasitev Janeza Pavla II. za blaženega

Že v nedeljo popoldan sta prvi dve cerkvi na Poljskem prejeli zavetništvo Janeza Pavla II.

Sto tisoči Poljakov so v domovini nekdanjega papeža Janeza Pavla II. radostno praznovali njegovo razglasitev za blaženega. V številnih poljskih mestih so na velikih ekranih spremljali neposredni prenos slovesnosti iz Vatikana. Samo v Krakovu, nekdanjemu škofovskemu sedežu novega blaženega, se je po navedbah krajevne Cerkve pred svetiščem Božjega usmiljenja zbralo več kot petdeset tisoč ljudi.

V tej cerkvi so neposredno po razglasitvi v Vatikanu razstavili relikvijo krvi Janeza Pavla II. Slovesna procesija ob prenosu relikvije k tamkajšnjemu oltarju je potekala že v nedeljo popoldan, pomožni škof Jan Zajac pa je z napovedjo hitrega prenosa dragocene relikvije presenetil poljske vernike.

V Varšavi se je na Trgu Pilsudski in pred svetiščem Božjega usmiljenja zbralo na tisoče ljudi. Tudi tam so na vidna mesta postavili velike ekrane, na fasadi svetišča, ki je v gradnji, pa so v nedeljo opoldne odkrili največji portret Janeza Pavla II. na svetu. Umetnina meri petinpetdeset krat šestindvajset metrov in je sestavljena iz več kot sto tisočih portretov posameznih ljudi.

Prav tako že v nedeljo popoldan pa sta prvi dve cerkvi na Poljskem prejeli zavetništvo Janeza Pavla II. Obe cerkvi se nahajata v krakovski nadškofiji. Svetišča so sicer običajno poimenovana po svetnikih, kardinal Stanislaw Dziwisz pa je privolil, nekaj cerkva poimenujejo tudi po novem blaženemu. Po vsej Poljski so v prihodnjih tednih in mesecih takšno dejanje napovedale še številne župnije.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh