Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Strateško sodelovanje med Slovenijo in Francijo

Za vas piše:
M. M.
Objava: 28. 07. 2021 / 08:17
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2021 / 09:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Strateško sodelovanje med Slovenijo in Francijo
Poleg Laëtitie Saint-Paul je na obisku tudi predsednica Komisije za evropske zadeve Francoske republike Sabine Thillaye. FOTO: Ministrstvo za zunanje zadeve

Strateško sodelovanje med Slovenijo in Francijo

Na obisku v Sloveniji se mudi podpredsednica Nacionalne skupščine Francoske republike Laëtitio Saint-Paul. Z njo se je srečal državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve Gašper Dovžan.

Pogovor je bil namenjen nadaljevanju okrepljenega strateškega sodelovanja med Slovenijo in Francijo. Slednja bo namreč prevzela predsedovanje od Slovenije 1. januarja 2022.

Zaporedno predsedovanje

Posebna pozornost je bila namenjena izmenjavi pogledov pri ključnih vsebinah, ki povezujejo zaporedni predsedovanja obeh držav svetu EU. 

Slednje so predvsem povezane s posledicami pandemije covida-19, izgradnjo odpornosti in strateške avtonomije Unije ter prihodnostjo Evrope. Strinjala sta se o pomenu vladavine prava in nadaljevanju dialoga med državami članicami. (MZZ)

Pomen Konference o prihodnosti Evrope

Državni sekretar Gašper Dovžan je poudaril pomen uspešne izvedbe Konference o prihodnosti Evrope, ki se je začela 9. maja 2021 v Strasbourgu. Ta se nadaljuje v času slovenskega predsedovanja, zaključili pa jo bodo 2022 v času francoskega predsedovanja. Poudaril je tudi, da mora konferenca, ki je nekakšna rdeča nit slovenskega in francoskega predsedovanja, temeljiti na široki in kakovostni razpravi z državljani. 

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh