Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Študentske maše bogatijo že 20 let

Za vas piše:
K. Č.
Objava: 31. 05. 2012 / 21:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Študentske maše bogatijo že 20 let

V sredo je bila tako kot vsak teden med študijskim letom v frančiškanski cerkvi na Tromostovju študentska maša. A vendar je šlo za prav posebno priložnost. Pevski zbor Mladost Pesem Prijateljstvo, ali na kratko na MPP, je praznoval 20 let delovanja.

Združeni pevci različnih generacij MPP-ja so začeli s pesmijo Jezus ti si me spremenil. Na sporočilo pesmi se je v uvodu v mašo navezal p. Jernej Kurinčič, eden izmed nekdanjih duhovnih voditeljev zbora – povedal je namreč, da nas Bog spreminja tudi z glasbo. Pevci so stali pod oltarjem, zaradi svoje številčnosti pa so študentskega duhovnika Klemna Svetelja spominali na živi zid. Vendar so se pevci po koncu vsake pesmu razmaknili in tako omogočili, da je bila pozornost občestva usmerjena k oltarju. Klemen Svetelj se je v zaključenm nagovoru pošalil, da se je po prvi pesmi počutil kot Mojzes pred Rdečim morjem. Nasmeh je izražal veselo razpoloženje združenih MPP-jevcev, ki jih je pri vsaki pesmi vodil drugi dirigent.

Na koncu so se vsem prisotnim dirigentom in duhovnim voditeljem zahvalili z rožo in čestitko. Letošnji duhovni vodja zbora br. Jani je ob tej priložnosti »štafetno palico« duhovnega vodenja zbora predal br. Dominiku, ob tem pa novico o prevzemu duhovnega vodstva zbora MPP v šali primerjal z novico o izvolitvi za papeža. Dodal je še, da sam sicer te izkušnje še nima, medtem ko je br. Dominik (zaradi priimka) »papež« že od rojstva.

Čeprav se izpiti pred vrati in študenti običajno lovijo zadnje proste ure za učenje, ni po blagoslovu skoraj nihče zapustil cerkve. Študentje, otroci in odrasli – vsi so ostali na koncertu, v katerem je aktualna zasedba MPP-ja predstavila nekaj novih pesmi, med njimi tudi dve avtorski.

P. Christian Gostečnik se je MPP-jevcem zahvalil za njihovo vztrajnost. Mislim, da lahko v imenu sedanjih in in prihodnjih generacij študentov izrazim upanje, da bodo vztrajni še naprej in tako še dolgo bogatili študentske maše.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh