Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Študentski tek na grad 2020

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 08. 12. 2020 / 15:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2020 / 15:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Študentski tek na grad 2020

Študentski tek na grad 2020

Častni pokrovitelj letošnjega teka je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Predsednik RS, Borut Pahor na Študentskem teku na grad 2016. FOTO: Športna zveza UL.


Slovenska karitas v sodelovanju s ŠOU šport ponovno vabi vse študente, dijake in druge tekače k udeležbi na tradicionalnem Študentskem teku na grad. Častni pokrovitelj letošnjega teka je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Gibanje za zdravje in dobro počutje

Tek je letos zaradi znanih razmer nekoliko drugačen, saj ne poteka po ustaljeni progi od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu, temveč lahko tekači izberejo poljubno traso v dolžini 2,5 km kjerkoli v okolici svojega doma.

Tek je možno izvesti do konca decembra 2020. V mesecu novembru je tako teklo že več kot 300 tekačev in tekačic. Organizatorji vabijo, da se teku pridružite tudi vi. Lahko ga izvedete v obliki pohoda. Vsak udeleženec bo prejel spominsko majico, ki jo krasi slogan letošnjega teka: »ŠOU na grad, da objamem svet«.


Zbiranje hrane na Študentskem teku na grad 2019. FOTO: Foto: Tatjana Splichal.

Dobrodelna nota

Tudi letos so udeleženci Študentskega teka na grad spodbujeni k dobrodelnosti. Zaradi omejitev se sicer ne bodo zbirali izdelki za ljudi v Sloveniji, ki so se znašli v stiski. Svoj prispevek za posameznike in družine v stiski pa lahko darujete v akciji Pomagajmo preživeti.

Letos se srečujemo s posebnimi okoliščinami, ko je še bolj potrebna podpora za dodatno pomoč prizadetim ob epidemiji. V času epidemije Young Caritas – Mlada Karitas vabi vse, še posebej pa mlade, da bi priskočili na pomoč ljudem v stiski v obliki prostovoljskega dela.


FOTO: Pexels.

Še je čas, da se pridružite!

Več informacij o Študentskem teku na grad in o tem, kako lahko sodelujete na njem, si preberite na tej povezavi. Sveže novice pa boste našli tudi na njihovi Facebook strani.

Vabljeni, da se 27. študentskemu teku na grad pridružite tudi vi in tako poskrbite za svoje zdravje ter izrazite solidarnost z vsemi tistimi, ki potrebujejo vašo pomoč.


Preberite še:
- Študentski tek na Grad
- Slovenska Karitas ob ponovni razglasitvi epidemije
- Koncert Klic dobrote 2020
- FOTO: Klic dobrote


Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh