Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svarilo pred protestantskim fundamentalizmom

Objava: 24. 02. 2009 / 11:58
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svarilo pred protestantskim fundamentalizmom

Bagdadski latinski nadškof Jean Benjamin Sleiman je na kongresu, ki ga je v Rimu priredila Skupnost sv. Egidija, posvaril pred fundamentalističnimi protestantskimi skupinami, ki kritične razmere v Iraku izkoriščajo za širjenje svojega politično motiviranega vpliva.

»Kritični smo do islamskega fundamentalizma, ki meša Boga in politično dejavnost, toda v Iraku smo priče tudi oblikam krščanstva, ki imajo politične cilje in instrumentalizirajo Boga«, je opozoril nadškof Sleiman. Pri tem je imel v mislih predvsem skupine evangelikancev iz ZDA, ki jih tudi zaradi političnih interesov gmotno podpirajo vplivni ameriški krogi.

Ta »fundamentalistični fundamentalizem« s pomočjo denarja novači med verniki drugih Cerkva, po poročanju agencija Misna razmere v Iraku opisuje nadškof Sleiman. Bagdadski cerkveni dostojanstvenik seveda ne nasprotuje verski svobodi, po kateri je izbira in torej tudi zamenjava vere človekova pravica, opozarja pa na dejstvo, da nekatere protestantske sekte stisko ljudi v Iraku izkoriščajo za nesprejemljive cilje.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh