Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

"Svatba" v Stični na Dolenjskem

Za vas piše:
S. F.
Objava: 10. 10. 2011 / 09:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

"Svatba" v Stični na Dolenjskem

Včeraj, 9. oktobra, so se v Stični zopet zbrali ustvarjalci Stične mladih 2011, da so proslavili uspešno izvedbo festivala. Bilo je ravno prav vsega - smeha, športa, klepeta, hrane, pa tudi duhovnosti. Hvaležni so za leto, ki je za njimi in hkrati že vabijo na festival Stična mladih tudi v letu 2012!

V Stični je v nedeljo, 9.10.2011, cistercijanski samostan zopet obiskala ekipa Stične mladih 2011. »Tukaj smo, ker živimo evangelij,« je rekel odgovorni za projekt, Gregor Kunej, ko so ga radovedneži spraševali, kaj zopet počnemo tukaj. In res – prišli smo na »svatbo«, da bi praznovali in se poveselili za vse leto.

Zbirati smo se začeli okoli pol dvanajstih. Ustvarjalci smo namreč iz cele Slovenije in ni ga oblaka, ki bi lahko zakril sijoč obraz, ko vidiš prijatelja z drugega konca države, ki ga že kar nekaj časa niso videl. Vonj čevapčičev, nabodal in lepo obložena miza na notranjem dvorišču samostana so nas privabili na kosilo in za nekaj časa smo se posvetili okusnim dobrotam. Po tem smo se malo spoznavali – ne samo po imenih, ampak po zanimivih trditvah iz našega življenja in preko velike igre smo se razgibali, povezali in spoznavali. Temu je sledil čas za prosto izbiro aktivnosti, ki so ga nekateri preživeli z igranjem košarke, nogometa, odbojke, »klopa«, družabnih iger ali s klepetanjem ob čaju na soncu. Kljub temu da je večina kihala, kašljala ter se tako ali drugače borila z bacili, smo skupaj preživeli krasno popoldne. Temu je sledila zahvalna sveta maša. Daritev kot zahvala za vse kar smo prejeli in kot prošnja za blagoslov nadaljnega ustvarjanja. »Različne ekipe so delovale različno dolgo – nekatere so se pripravljale skozi vso leto, nekatere pa so intenzivno delale zadnji mesec, 14 dni, en teden … Ni važno, kdaj in kako smo prispevali k Stični mladih, važna je ljubezen, ki smo jo vložili v to,« smo slišali pri maši. In ljubezni je bilo veliko.
Hvaležni smo vsakemu članu posebej. Stična mladih je vedno projekt, ki nas ne more pustiti ravnodušne. Hvala za vse ideje, energijo, pozitivno razmišljanje, izzive, motivacijo, pesmi in vso vašo čudovitost! :) Nekaj najlepšega je opazovati mlade, medtem ko razvijajo svoje talente, se razdajajo in sklepajo prijateljske (ter tudi ljubezenske :) vezi. Hvala vsem odgovornim za potrebno podporo, vsem mojim sovoditeljem in vsakemu, ki je polepšal pripravljalne dneve ali samo Stično z nasmeški in dobrim vzdušjem.
Imam še nekaj prostora, da napišem nekaj pomembnega: Animatorji s(m)o zakon! :D
Se vidimo v Stični mladih 2012! :)
več o projektu si lahko preberete na www.sticna.net

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh