Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveta maša in kresovanje v Gornjem Logatcu

Za vas piše:
Samo Venko
Objava: 29. 06. 2023 / 12:38
Oznake: Cerkev, Duhovnik, Maša
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.06.2023 / 16:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveta maša in kresovanje v Gornjem Logatcu
Sveta maša za domovino, ki jo je vodil kaplan pater Vito Muhič. FOTO: Samo Venko

Sveta maša in kresovanje v Gornjem Logatcu

V petek, 23. junija zvečer je v Gornjem Logatcu na taboru ob cerkvi Sv. Duha v organizaciji Združenja za vrednote Slovenske osamosvojitve (VSO) potekala sveta maša za domovino, ki jo je vodil vojaški kaplan pater Vito Muhič.

S petjem je sodeloval cerkveni pevski zbor Župnije Gornji Logatec. Uvodoma je organizator g. Jože Urbas pozdravil vse prisotne na tradicionalnem dogodku. Ob začetku obreda je duhovnik blagoslovil novo Slovensko zastavo, ki se jo je ob izvajanju Slovenske himne svečano dvignilo na visok drog in sedaj ponosno plapola nad Logatcem. Pater g. Muhič se je v homiliji spomnil na pomembnost osamosvojitvenega procesa, katerega cvet je samostojna in suverena Republika Slovenja, ki je bila želja neštetih rodov Slovenskega naroda. Zato je poudaril, da moramo Slovenci držati skupaj kot takrat, pomembna pa je tudi molitev za Domovino. Tretje sporočilo homilije je bilo, da se moramo vedno spominjati teh pomembnih dogodkov. Po koncu sv. maše je vse navzoče pozdravil še predsednik Logaškega odbora VSO g. Jože Leskovec.

Sledilo je veselo druženje ob velikem kresu postavljenemu v čast Domovine in istočasno tudi kot tradicionalno Slovensko kresovanje v dneh pred godom sv. Janeza Krstnika.

FOTO: Samo Venko 

Kljub poletni nevihti, ki se je nad Logatcem razbesnela pozno popoldne in je zelo ohladila ozračje, se je letošnjega praznovanja udeležilo veliko ljudi, med njimi je bil tudi poslanec državnega zbora g. Zoran Mojškerc. Razveseljuje pa dejstvo, da se je dogodka udeležilo veliko mladih, zlasti otrok. Zato ni skrbi, da se pomembnih dogodkov glede nastajanja Republike Slovenije ne bi spominjali tudi prihodnji rodovi.

Kupi v trgovini

Oremus - Za domovino
CD in DVD
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh