Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveta maša ob plenarni seji Slovenske škofovske konference [FOTO]

Za vas piše:
M. P.
Objava: 20. 11. 2023 / 20:58
Oznake: Maša, Slovenija, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2023 / 21:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveta maša ob plenarni seji Slovenske škofovske konference [FOTO]
Slovesna maša Slovenske škofovske konference ob plenarni seji v Ljubljani. FOTO: Tatjana Splichal

Sveta maša ob plenarni seji Slovenske škofovske konference [FOTO]

V ljubljanski stolnici je bila v ponedeljek zvečer maša, ki jo je ob somaševanju domačih in tujih škofov daroval predsednik Slovenske škofovske konference in novomeški škof Andrej Saje.

Od ponedeljka, 20., do torka, 21. novembra, v Ljubljani poteka plenarna seja Slovenske škofovske konference. Poleg slovenskih škofov se je udeležujejo tudi gostje, delegati iz sosednjih škofovskih konferenc. 

Pri maši ob plenarni seji je predsednik SŠK Andrej Saje v pridigi ob evangeliju o tem, kako Jezus ozdravi sleporojenega, zbrane spomnil, da gre Jezus tudi mimo njih. "Pomagajmo tudi drugim, naj zaupajo in prosijo. Jezus Nazarečan gre mimo tudi zanje! To smo poklicani reči vsakemu, ki ga srečamo v življenju. Številnim slepim, ki sedijo ob cesti, mnogim, ki iščejo smisel in težko izrazijo svojo željo. V resnici smo vsi na nek način slepi in potrebni ozdravitve. Smo berači za svetlobo, srečo, naklonjenost in sočutje. To je naša želja in potreba, ki jo nosimo v srcu." 

Ogledali so si razstavo z zgodbami žrtev zlorab

Pred začetkom seje so si škofje v ponedeljek skupaj ogledali razstave Shame – European stories pri sv. Jožefu. Razstava, ki vključuje serijo fotografij ljudi, ki so povedali svoje zgodbe o zlorabi v otroštvu ali mladosti, je ponovno potrdila odločenost škofov za delo na področju preprečevanja zlorab, zagovarjanja žrtev in spodbujanja preventivnih dejavnosti na področju zlorab.

Več o odprtju razstave Shame lahko preberete tukaj.

Kupi v trgovini

Novo
Vladavina
Filozofija in esejistika
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh