Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

V postnem času ob spletnem nakupu nad 40€ prejmete brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom. Nakupujte tukaj

Zapri
Iskanje
Filozofija in esejistika

Vladavina


Odlična knjiga priljubljenega pisca zgodovinskih uspešnic Toma Hollanda o izjemnem vplivu krščanstva na oblikovanje zahodne civilizacije. Več
39,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Vladavina
Vladavina
39,90€

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789610409632
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama Leto izdaje: 2023
Ikona seznama Število strani: 584
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 160 x 230 mm
Ikona seznama ISBN: 978-961-04-0963-2

O izdelku

Odlična knjiga priljubljenega pisca zgodovinskih uspešnic Toma Hollanda o izjemnem vplivu krščanstva na oblikovanje zahodne civilizacije.

Vladavina (v izvirniku Dominion) pripoveduje zgodbo o tem, kako je zahodna civilizacija postala to, kar je, in zakaj razmišljamo tako, kot razmišljamo, v najširšem zgodovinskem kontekstu. Priljubljeni avtor sledi zgodovinskemu toku od Mojzesa do Merklove, od perzijskega vdora v Grčijo do sedanje migrantske krize v današnji Evropi, od Nebukadnezarja do Beatlov, od pojava sekularizma do odprave suženjstva, ter raziskuje, zakaj je v družbi, ki pogosto dvomi v verska stališča, toliko nagibov – v dobrem in slabem – povsem krščanskih. Trajni vpliv krščanstva je mogoče videti povsod na Zahodu, tudi v pojavih, kar je tradicionalno veljalo za njegovega sovražnika: v znanosti, v sekularizmu, v pravicah istospolnih, celo v ateizmu.

Kako je verovanje, da je bil Sin edinega Boga Judov mučen do smrti na križu, postalo tako obstojno in razširjeno? Zakaj danes večina od nas na Zahodu ne zaznava več, kako škandalozno je bilo krščanstvo v izvorih? Ta knjiga raziskuje, zakaj je krščanstvo tako prevratniško in moteče ter kako popolnoma je preželo miselnost latinskega sveta.

O avtorju: 

Tom Holland (1968) je angleški zgodovinar, pisatelj in avtor zgodovinskih uspešnic, kot so Rubicon, Persian Fire, Millennium, In the Shadow of the Sword in Dynasty. Za svoja monografska dela je prejel številne strokovne nagrade, leta 2007 pa tudi nagrado Classical Association za promocijo študija jezika, literature in civilizacije stare Grčije in Rima. Znan je kot voditelj oddaje Making History na BBC Radio 4, sovoditelj izredno priljubljenega podkasta The Rest is History ter avtor številnih zgodovinskih dokumentarnih filmov.

Odlomek iz knjige:

»V tej knjigi sem ogromno pisal o cerkvah, samostanih in univerzah; toda to niso bili nikoli kraji, ki so najbolj vplivali na oblikovanje množice krščanskega ljudstva. Otroci so najverjetneje vedno doma vsrkali revolucionarna učenja, ki so v dva tisoč letih postala tako samoumevna, da veljajo malodane za človeško naravo. Krščanska revolucija se je izdelovala predvsem v pestovanju na kolenih žensk.«

Podobni izdelek

34,90€ Poglej izdelek: Vatikanski tajni arhiv
29,90€ Poglej izdelek: Škandal vseh škandalov
Zgodovina
24,90€ Poglej izdelek: Tomaž More
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh