Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveta maša za žrtve epidemije

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 24. 03. 2021 / 09:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.03.2021 / 11:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveta maša za žrtve epidemije

Sveta maša za žrtve epidemije

Sveto mašo bo 24. marca ob 18.30 daroval nadškof Stanislav Zore.

Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore. FOTO: Tatjana Splichal.


V letošnjem postnem času so predstavniki evropskih škofovskih konferenc sklenili, da bodo vsak dan darovali svete maše za žrtve epidemije koronavirusa v Evropi.

V Sloveniji bo sveto mašo danes, 24. marca 2021, zvečer ob 18.30 v ljubljanski stolnici daroval nadškof metropolit Stanislav Zore.

Prenos svete maše si bo mogoče ogledati v živo prek YouTube kanala Nadškofije Ljubljana na tej povezavi.

Svetovno pobudo organizira Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) iz Švice, ki je predlagal, da bi se v 40-dnevnem obdobju posta 39 članic CCEE skupaj s Tajništvom Sveta združilo v molitvi in v obhajanju evharistije v spomin na vse žrtve koronavirusa.

Tako je v začetku meseca marca angleški kardinal Nichols obhajal bogoslužje za koronažrtve, o čemer smo na naši straneh že poročali. Ob tej priložnosti je kardinal dejal: »Ko se še naprej borimo proti epidemiji, ko gradimo novo prihodnost, ne pozabimo teh treh velikih resnic: en Oče, ena družina, en veliki Učenik (Kristus) na poti resnice. Potem bomo resnično lahko zgradili boljšo prihodnost.«

Po podatkih Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni je za koronavirusom v Evropi umrlo več kot 562.000 oseb.


Preberite še:
- Število koronaokužb v Evropi znova narašča
- Italija je počastila spomin na koronažrtve
- Rim znova v pripravi na izredni veliki teden

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh