Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svete maše ob prazniku vseh svetih

Objava: 28. 10. 2008 / 11:13
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svete maše ob prazniku vseh svetih

V Katoliški Cerkvi 1. novembra obhajamo slovesni in zapovedani praznik vseh svetnikov. Na Vzhodu je Cerkev praznik obhajala že v 4. stoletju, prek Galije pa se je v 9. stoletju praznovanje razširilo tudi v zahodno Cerkev. Praznik vseh svetih je izraz vere Cerkve, da so poleg razglašenih in zapisanih svetnikov v koledarju svetništvo dosegli tudi mnogi neimenovani možje in žene vseh časov.

Na praznik vseh svetih bodo maše po vseh slovenskih župnijah, popoldne pa bodo molitve za verne rajne v cerkvah in na pokopališčih. Slovenski škofje imajo predviden naslednji razpored prazničnih slovesnosti:

Celjski ordinarij msgr. dr. Anton Stres bo na praznik vseh svetih ob 10.00 maševal v celjski stolni cerkvi sv. Daniela.

Koprski ordinarij msgr. Metod Pirih bo na praznik vseh svetnikov ob 10.30 daroval sv. mašo v Lokovcu, po njej pa bo vodil molitev za rajne na pokopališču. Ob 15.00 bo v župniji Nova Gorica – Kapela daroval sv. mašo, po kateri bodo tudi molitev za rajne. Ob tej priložnosti bo blagoslovil novo poslovilno dvorano oziroma kapelo na novogoriškem pokopališču (Stara gora).

Ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran bo na praznik vseh svetnikov ob 14.15 v novem delu pokopališča na ljubljanskih Žalah vodil molitve za rajne, ob 15.00 bo v cerkvi Vseh svetih daroval sv. mašo, ob 16.00 pa bo vodil molitev na duhovniških grobovih. Zvečer ob 20.00 bo nadškof Uran vodil molitev mladih iz ljubljanskih župnij v cerkvi Vseh svetih na Žalah z naslovom Verujemo, da je Jezus umrl in vstal (prim. 1 Tes 4,14).

Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik bo na praznik vseh svetih ob 9.00 maševal v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja.

Mariborski nadškof msgr. dr. Franc Kramberger bo ob 10.00 daroval praznično sv. mašo v župnijski cerkvi Sv. Marije – Matere Cerkve na Pobrežju.

Mariborski pomožni škof msgr. dr. Jožef Smej bo na praznik vseh svetih maševal ob 7.00 in ob 11.00 v župnijski cerkvi Sv. Ane v Slovenskih goricah. Ob 9.00 bo sv. mašo daroval v podružnični cerkvi Obiskanja device Marije v Rožen gruntu, ob 14.00 pa v mrliški vežici. Po tej sv. maši bo vodil tudi molitev za rajne na pokopališču.

Murskosoboški ordinarij msgr. dr. Marjan Turnšek bo na praznik vseh svetnikov ob 10.00 daroval sv. mašo v murskosoboški stolni cerkvi sv. Nikolaja.

Novomeški ordinarij msgr. Andrej Glavan bo na praznik vseh svetnih ob 9.00 maševal v novomeški stolni cerkvi sv. Nikolaja, ob 14.00 pa bo praznično sv. mašo daroval v Srebrničah ter na tamkajšnjem pokopališču vodil molitev za rajne.

                                  TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh