Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Sveti Duh je kakor voda«

Za vas piše:
K. C.
Objava: 25. 05. 2015 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Sveti Duh je kakor voda«

V soboto, 23. maja so se romarji v vigiliji praznika Marije Pomagaj in binkoštni vigiliji odpravili na Brezje.
V soboto, 23. maja so se romarji v vigiliji praznika Marije Pomagaj in binkoštni vigiliji odpravili na Brezje, kjer so se pridružili praznovanju večera slovenskih krščanskih izročil in slavja Kraljice Slovencev ter zavetnice Radia Ognjišče. V baziliki je somaševanje vodil koprski škof dr. Jurij Bizjak.

V pridigi se je spomnil na vse prednike, »po katerih prihajajo do nas vsa častitljiva narodna in verska izročila« in na vse Slovence po svetu, ki so zvesti koreninam in so nam v zgled za ohranjanje »svete dediščine«. »Spominjamo se žive vere svojih prednikov in se jim zahvaljujemo za reke žive vode, ki do današnjih dni pritekajo iz njihovega osrčja. In prosimo Gospoda, naj pomnoži našo vero, da bodo tudi iz našega osrčja tekle reke žive vode našim prihodnjim rodovom.« Prav voda je eden izmed prispodob za darove Svetega Duha, je znamenje življenja in blaginje, mir pa je sad darov Svetega Duha, je dejal škof.

Podobno kot darove Svetega Duha lahko tudi narodna in verska izročila imamo za »osvežilne napitke, s katerimi od časa do časa osvežimo svojo dušo, lahko pa jih pojmujemo kot veletok, ki po svojih jarkih in prekopih namaka in napaja vso deželo in vse ljudstvo in kakor reka življenja v Knjigi razodetja daje rast vsem drevesom življenja, ki prinašajo dvanajstere sadove in so njihovi listi v zdravilo narodom (Raz 22,2),« je pridigo sklenil Jurij Bizjak.

Vir: Radio Ognjišče

Foto: Andrej Praznik

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh