Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče bo v adventu obiskal zapornike

Objava: 23. 11. 2011 / 22:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče bo v adventu obiskal zapornike

V strogo varovanem krilu zapora Complesso di Rebibbia v severozahodnem delu Rima je bil zaprt atentator nekdanjega papeža Ali Agca.

Papež Benedikt XVI. bo 18. decembra obiskal zapor Rebibbia na obrobju italijanske prestolnice. Kot so včeraj sporočili iz Vatikana, naj bi se v cerkvi Casa Circondariale Nuovo Complesso di Rebibbia sestal s tamkajšnjimi zaporniki.

Benedikt XVI. bo odgovarjal na vprašanja zapornikov, ob zaključku njegovega obiska na četrto adventno nedeljo pa bo blagoslovil novo zasajeno drevo na ozemlju te italijanske kazenske ustanove.

V strogo varovanem krilu zapora v severozahodnem delu Rima je bil zaprt tudi atentator nekdanjega papeža Ali Agca. Turški terorist je Janezu Pavlu II. 13. maja 1981 na Trgu sv. Petra v Vatikanu prizadejal hude strelne rane. Poljski papež ga je leta 1983 v zaporu obiskal. Leta 2000 so Agco premestili v turški zapor, od koder je bil izpuščen januarja lani.

V okviru programa ponovnega vključevanja v družbo nekaj zapornikov iz Rebibbie trenutno dela v telefonski centrali vatikanske otroške bolnišnice 'Bambino Gesu'. Turistom in romarjem je ime 'Rebibbia' znano kot končna postaja ene izmed dveh rimskih linij podzemnega javnega prevoza.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh