Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče izrekel sožalje ob smrti etiopskega premierja

Objava: 23. 08. 2012 / 08:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče izrekel sožalje ob smrti etiopskega premierja

Benedikt XVI. je celotnemu etiopskemu ljudstvu namenil sožalno brzojavko ob smrti Melesa Zenawija.

Papež Benedikt XVI. je ob nenadni smrti premierja Etiopije Melesa Zenawija izrekel globoko sožalje predsedniku etiopske države in družini pokojnega premierja ter celotnemu etiopskemu ljudstvu. Sveti oče se je v sožalni brzojavki spomnil premierjevega dolgoletnega delovanja v državni politiki, obenem pa zagotovil svoje molitve za pokoj njegove duše. Nad vse, ki žalujejo zaradi izgube premierja, sveti oče kliče blagoslov Vsemogočnega kot poroštvo tolažbe in upanja.

Meles Zenawi, ki je etiopsko vlado vodil od leta 1991, je v starosti 57 let umrl v noči s ponedeljka na torek v eni izmed bruseljskih klinik. Vzrok smrti naj bi bila po uradnih navedbah ‘okužba’, zaradi katere bolezni se je zdravil, pa zaenkrat ni znano.

Zenawija so v inozemstvu večkrat kritično ocenili zaradi kršenja človekovih pravic in njegovega ravnanja s kritiki etiopskega režima ter tamkajšnjimi časnikarji. Zaradi boja proti islamskim skrajnežem v sosednji Somaliji pa je v Združenih državah Amerike veljal za pomembnega ‘strateškega partnerja’ na tem območju.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh