Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče jutri odhaja v Castel Gandolfo

Objava: 02. 07. 2012 / 09:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče jutri odhaja v Castel Gandolfo

Papež Benedikt XVI. jutri zapušča Vatikan in se odpravlja v svojo letno rezidenco Castel Gandolfo v Albanskem gričevju.

V poletnem času so odpovedani vsi uradni termini in avdience, do konca julija pa tudi splošne avdience ob sredah, kot so sporočili iz prefekture papeške hiše.

Od 1. avgusta dalje bo papež zopet pozdravljal romarje na sredinih avdiencah na dvorišču svoje letne rezidence v Castel Gandolfu. Ob nedeljah in praznikih bo tam z verniki opoldne molil angelovo češčenje. V poletnih mesecih bo sveti oče nekajkrat zapustil apostolsko palačo. 9. julija bo obiskal hišo verbitov v Nemiju, v nedeljo dopoldne, 15. julija, bo odšel na pastoralni obisk v bližnje mesto Frascati, na veliki šmaren pa bo daroval sveto mašo v župnijski cerkvi v Castel Gandolfu. V sredo, 11. julija, na praznik sv. Benedikta, bo sveti oče prisluhnil koncertu dirigentega mojstra Barenboima.

V petek, 3. avgusta, bodo papeža v Castel Gandolfu obiskale folklorne skupine z Bavarske, v soboto, 11. avgusta, pa bo sveti oče prisluhnil koncertu, ki ga pripravlja regensburška Karitas. Datum papeževega povratka v Rim zaenkrat še ni znan.

Najverjetneje se bo Benedikt XVI. po pastoralnem obisku Libanona med 14. in 16. septembrom za nekaj dni še odpravil v Castel Gandolfo, da si odpočije od napornega programa.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh