Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče leta 2013 potuje v Brazilijo?

Objava: 04. 08. 2011 / 08:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče leta 2013 potuje v Brazilijo?

Župan Ria de Janeira zatrjuje, da se bo Benedikt XVI. udeležil tudi svetovnega dneva mladih v Latinski Ameriki.

Po napovedih tamkajšnjega župana se bo papež Benedikt XVI. leta 2013 udeležil tudi svetovnega dneva mladih v Riu de Janeiru. V Vatikanu kakršnih koli načrtov o papeževem obisku Brazilije še niso objavili, in kljub obsežnim govoricam, da bodo naslednje mednarodno praznovanje svetovnega dneva mladih priredili v Braziliji, tudi ta podatek ni potrjen.

Po besedah župana Ria de Janeira, Eduarda Paesa, bodo to javno oznanili sredi letošnjega avgusta. Velja namreč tradicija, da papež ob zaključku praznovanj napove mesto naslednjega mednarodnega srečanja. Letošnji svetovni dan mladih v Madridu se bo zaključil 21. avgusta.

V času svojega pontifikata papež Benedikt XVI. mednarodna srečanja mladih skliče vsake tri leta, s čimer je podaljšal dveletni interval med srečanji, kot ga je določil njegov predhodnik, bl. Janez Pavel II. Načrti za svetovni dan mladih v Riu de Janeiru pa naj bi bili vseeno prestavljeni na leto 2013, saj v Braziliji leta 2014 prirejajo svetovno prvenstvo v nogometu.

Čeprav se je sveti oče doslej udeležil vseh mednarodnih praznovanj svetovnega dneva mladih, bodo v Vatikanu s potrditvijo udeležbe Benedikta XVI. na slovesnostih v Riu de Janeiru najverjetneje še malce počakali. Običajno so papeževa potovanja uradno potrjena nekaj tednov pred dejanskim odhodom.

Papež Benedikt XVI., ki bo v času svetovnega dneva mladih v Riu de Janeiru dopolnil že šestinosemdeset let, se daljšim mednarodnim potovanjem raje izogne, saj s tem lažje ohranja svoje moči. V Brazilijo je na petdnevni obisk odpotoval maja leta 2007.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh