Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče novinarjem: »Globalizirajte« solidarnost in ne brezbrižnosti

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 04. 03. 2023 / 14:07
Oznake: Papež, Vatikan
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.03.2023 / 14:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveti oče novinarjem: »Globalizirajte« solidarnost in ne brezbrižnosti
Papež Frančišek z Loreno Bianchetti, voditeljico programa A Sua Immagine. FOTO: Vatican Media

Sveti oče novinarjem: »Globalizirajte« solidarnost in ne brezbrižnosti

Papež Frančišek je na zasebni avdienci za novinarje italijanskega katoliškega TV-programa »A Sua Immagine« (Po njegovi podobi) na kanalu RAI1 izrazil hvaležnost za njihovo nenehno zavzetost za širjenje evangeljskega sporočila in jih spodbudil, naj še naprej osvetljujejo zgodbe in vsakdan obrobij.

Program je skupen projekt italijanske državne televizije in škofovske konference, ponuja pa tako verske kot družbeno-politične vsebine in katoliški pogled na aktualne dogodke. Zagotavlja tudi redno poročanje o papeževih dogodkih vključno s tedensko molitvijo Angelus ali Regina Coeli in njegovimi apostolskimi obiski.

Začelo se je pred 26 leti

Urednikom in drugemu osebju televizijskega programa, ki je luč sveta ugledal pred 26 leti, je sveti oče položil na srce, naj nikdar ne prenehajo posredovati sporočila o dostojanstvu in svetosti slehernega življenja. »Nikoli ne smemo pozabiti, da je vsak človek ustvarjen po božji podobi, kar nas ne sme nehati presenečati,« je poudaril.

Papež pozdravlja ustvarjalce programa. FOTO: Vatican Media

Glas daje najšibkejšim in trpečim

»V vsakem človeku je Bog edinstveno prižgal iskro svoje luči,« je nadaljeval Frančišek in izpostavil, da program predstavlja obraze in zgodbe žena in mož današnjega časa tako, da daje glas najšibkejšim in trpečim ter da poroča o tistih, ki živijo evangelij na – geografskem in eksistencialnem – obrobju Italije in sveta.

Mladi, ki so se sposobni zavzeti za druge

»To počne z 'odpiranjem oken' za zgodbe in kraje, ki pogosto uidejo radarju javnega mnenja,« je pojasnil papež in dodal še, da program vedno znova spominja, da obstajajo mladi, ki so se sposobni zavzeti in razdajati za druge. Prikimal je dejstvu, da program prikazuje drame človeštva skozi zgodbe, ki »nam dovoljujejo ohranjati upanje, ker nam omogočajo, da zazremo lepoto živega evangelija«.

Vztrajati na začrtani poti

Ustvarjalce programa »A Sua Immagine« je spodbudil, naj vztrajajo na začrtani poti in naj še naprej »globalizirajo« solidarnost, ne pa brezbrižnosti. Svoj nagovor je papež Frančišek zaključil z besedami, da oznanjevanje evangelija pomeni »s svojim življenjem pričevati, da obstaja Bog usmiljenja, ki nas čaka, spremlja in nas ljubi.«

Nalaganje
Nazaj na vrh