Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče o bratski ljubezni v skupnostih verujočih

Objava: 05. 09. 2011 / 07:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče o bratski ljubezni v skupnostih verujočih

Papež Benedikt XVI. je po včerajšnjem nagovoru in molitvi angelovega češčenja spregovoril tudi o XXV. narodnem evharističnem kongresu, ki se je včeraj pričel v Anconi, sveti oče pa bo udeležence obiskal ob zaključku kongresa.

Papež Benedikt XVI. je v včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja na dvorišču letne apostolske palače v Castelgandolfu spregovoril o bratski ljubezni v skupnostih verujočih, ki izhaja iz občestva s Sveto Trojico. Po molitvi in blagoslovu je sveti oče omenil, da se je v Anconi s sveto mašo dan prej pričel XXV. narodni evharistični kongres, ki se ga bo Benedikt XVI. prihodnjo nedeljo ob zaključku tudi sam udeležil. Kot poročajo pri Radiu Vatikan, je papež včerajšnjo priložnost izkoristil za pozdrav vsem udeležencem 'tega milostnega dogajanja, s katerim se v Presvetem evharističnem zakramentu časti in hvali Kristus, vir življenja in upanja za vsakega človeka in ves svet', vsem skupaj pa je podelil svoj apostolski blagoslov.

V nagovoru pred molitvijo je sveti oče spregovoril o svetopisemskih berilih včerajšnje nedeljske maše, ki so imeli skupno temo v bratski ljubezni skupnosti vernikov. Ta ljubezen izhaja iz občestva s Sveto Trojico. V evangeljskem besedilu iz 18. poglavja Matejevega evangelija, ki je posvečeno življenju krščanske skupnosti, lahko beremo, da bratska ljubezen vsebuje tudi čut za medsebojno odgovornost, je pojasnil sveti oče. Ta od nas zahteva
bratsko opominjanje, ki pa ne sme biti odziv na utrpelo žalitev, temveč mora izhajati iz ljubezni do brata.

In če nas brat ne posluša? Po besedah svetega očeta Jezus v včerajšnjem evangeliju nakaže stopnjevanje: najprej se vrnimo k njemu z dvema ali tremi osebami ter se z njim pogovorimo, da bi se jasneje zavedal tega, kar je storil. Če pa kljub temu zavrne opomin, je potrebno povedati skupnosti. Če ne posluša niti skupnosti, mu je potrebno dati okusiti razdor, ki ga je on sam povzročil, tako, da se ga izloči iz skupnosti. Vse to kaže na to, da je na poti krščanskega življenja potrebna soodgovornost. Vsak, ki se zaveda lastnih omejitev in napak, je povabljen, da sprejme bratsko opominjanje, prav tako pa, da on s to posebno uslugo pomaga drugemu.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh