Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče o molitvi in zvesti Božji tolažbi

Za vas piše:
Radio Vatikan/M.Š.
Objava: 31. 05. 2012 / 06:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče o molitvi in zvesti Božji tolažbi

Papež Benedikt XVI. je med včerajšnjo splošno avdienco vernike spomnil na zvestobo in neomajnost Božjega 'da' človeku.

Papeževa včerajšnja kateheza med splošno avdienco je bila posvečena molitvi in zvesti Božji tolažbi, ki je vedno navzoča v težkih trenutkih, poročajo pri Radiu Vatikan. Kot je dejal Benedikt XVI., Božja tolažba pomeni spodbudo, da ne podležemo stiskam in težavam; je poziv, da vsak trenutek v vsakem položaju živimo povezani s Kristusom, ki sprejema nase vse trpljenje in grehe sveta, da bi nam prinesel luč, upanje in odrešenje.

Papež je vernikom, zbranim na Trgu sv. Petra, pojasnil, kako sta naše življenje in naša krščanska hoja pogosto zaznamovani s težavami, trpljenjem in z nerazumevanjem, v zvestem odnosu z Gospodom ter v stalni in vsakodnevni molitvi pa lahko tudi mi konkretno čutimo tolažbo, ki prihaja od Boga. To krepi našo vero, saj tako na konkreten način doživimo Božji 'da' človeku in čutimo zvestobo njegove ljubezni, ki gre vse do podaritve njegovega Sina na križu, je zatrdil papež.

Sveti oče je nadaljeval, da Božji 'da' ni delen, ni sredi 'da' in 'ne', pač pa je zagotovo 'da' in na ta Božji 'da' mi odgovarjamo z našim 'da', z našim 'amen'. Benedikt XVI. je izpostavil, da vera ni človeško delovanje, ampak je zastonjski dar Boga, ki je ukoreninjen v njegovi zvestobi, v njegovem 'da', ki nam daje razumeti, kako živeti naše življenje ter ljubiti njega in brate. Papež je zatrdil, da nam Božji način delovanja, ki je drugačen od našega, daje tolažbo, moč in upanje, kajti Bog nikoli ne umakne svojega 'da', se z nami nikoli ne utrudi v svoji potrpežljivosti in vedno prihaja naproti s svojim usmiljenjem. Njegov 'da' je popolnoma zanesljiv.

Po papeževih besedah je Sveti Duh tisti, ki ta Božji 'da' stalno ohranja v Jezusu Kristusu in v našem srcu ustvarja željo, da mu sledimo, da bi nekega dne v celoti vstopili v njegovo ljubezen. Papež je poudaril, da zvesta Božja ljubezen, ki je zmožna čakati tudi tiste, ki še naprej odgovarjajo z 'ne' zavrnitve ali otrdelega srca, naposled doseže vsakega človeka. »Bog nas čaka, vedno nas išče in nas želi sprejeti v občestvo s sabo, da bi vsakemu od nas dal polnost življenja, upanja in miru.«

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh