Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče obiskal katoliško bolnišnico v Bangkoku

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 11. 2019 / 11:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2019 / 11:50
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče obiskal katoliško bolnišnico v Bangkoku

Papež: bolnišnica je podoba Cerkve v izhodu, ki trpečim prinaša »Kristusovo zdravilno ljubezen«.

Papež Frančišek je po današnjem srečanju z vrhovnim patriarhom budistov obiskal bolnišnico Saint Louis v Bangkoku, kjer se je srečal z bolniki in zdravstvenim osebjem, ki po besedah svetega očeta opravljajo eno največjih del usmiljenja. Papež se je vsem zaposlenim zahvalil za njihovo neutrudno delo in jih označil za »učence misijonarje«. Kot je dejal, smo kristjani »ravno pri udejanjanju ljubezni poklicani preverjati zvestobo hoje za Kristusom, tako svoje kot naših ustanov«.

Bolnišnica sv. Alojzija je bila ustanovljena leta 1898 v tedanjem Siamu, od vsega začetka pa jo je vodila francoska redovna skupnost sester sv. Pavla iz Chartresa, ki je tam dejavna še danes. Njihovi oskrbovanci so večinoma nekatoličani. Med obiskom se je papež pogovoril tudi s tamkajšnjimi bolniki in invalidi; kot je dejal, jih želi »vsaj malce spremljati v njihovem trpljenju«.

Papež je opozoril, da je treba življenje »sprejeti in objeti takšno, kakršno pride na urgenco bolnišnice, ga obravnavati s posebnim sočutjem, ki nastane iz spoštovanja in ljubezni do dostojanstva vseh človeških bitij«. Ustanove, kot je bolnišnica sv. Alojzija, so podoba Cerkve v izhodu, ki trpečim prinaša »Kristusovo zdravilno ljubezen«.

Direktor bolnišnice Tanin Intragumtorchai pa je v svojem nagovoru poudaril, da njihova ustanova ni usmerjena v dobiček in da »ni nikoli tekmovala v gospodarski uspešnosti s svojimi tekmicami«.

Pred bolnišnico je papeža sprejelo okoli tisoč navdušenih vernikov, od katerih jih je približno štiristo na Tajsko pripotovalo iz sosednjega Vietnama. Po navedbah organizatorjev obiska je ob papeževem obisku na Tajsko priromalo okoli 4.500 Vietnamcev.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh