Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče obsoja s krščanstvom motivirano nasilje

Objava: 12. 03. 2012 / 09:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče obsoja s krščanstvom motivirano nasilje

Nasilje je ‘inštrument antikristov’, je pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu poudaril Benedikt XVI.

Papež Benedikt XVI. je ponovno obsodil vsakršno obliko s krščanstvom motiviranega nasilja. Po njegovih besedah je nasilje v nasprotju z Božjim kraljestvom in je inštrument antikristov, kot je pojasnil v svojem včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Nasilje namreč ne služi človečnosti, pač pa spodbuja razčlovečenje.

Nemogoče je Jezusa razlagati kot nasilneža, je Benedikt XVI. dejal pred množico več tisoč vernikov, ki se je zbrala na trgu pred Petrovo baziliko. Svetopisemske pripovedi o tem, kako je Jezus iz templja izgnal prodajalce živali in menjalce denarja, nikakor ne smemo razumeti kot poziv k nasilju v imenu Boga. Jezus namreč ni bil nikakršen politični revolucionar, je pojasnil papež. Gorečnost, ki jo Bog pričakuje od človeka, je gorečnost ljubezni.

Po molitvi angelovega češčenja je sveti oče mednarodno skupnost pozval ‘k velikodušni pomoči’ žrtvam tropskih neviht na Madagaskarju, obenem pa izrazil svojo bližino vsem žrtvam in prizadetim, s katerimi je povezan v molitvi. Tropska nevihta Irina je v zadnjih dneh na Madagaskarju terjala okoli petinšestdeset človeških življenj, več kot 74.000 ljudi je ostalo brez strehe nad glavo, večinoma na vzhodni obali otoka v skupnosti Ifanadiana. Dobre tri tedne pred tem je svoj davek terjal ciklon Giovanna, v katerem je umrlo šestintrideset ljudi, okoli 250.000 pa jih je izgubilo svoje domove. Tropske nevihte hudo škodo povzročajo tudi tamkajšnjemu gospodarstvu.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh