Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče obžaluje pritisk na kitajske škofe

Objava: 19. 05. 2011 / 09:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče obžaluje pritisk na kitajske škofe

Poziv vernikom azijske dežele, naj ohranijo zvestobo papežu in povezanost z vesoljno Cerkvijo.

Papež Benedikt XVI. je v nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco izražil obžalovanje zaradi omejevanja verske svobode na Kitajskem. Duhovniki in verniki so močno ovirani v svobodnem izpovedovanju vere, je poudaril sveti oče in zbrane romarje pozval k molitvi za kitajske katoličane. Obenem so na Kitajskem številni škofje podvrženi pritisku pri opravljanu svojega poslanstva. Cerkev na Kitajskem po papeževem mnenju trenutno prav posebej potrebuje molitev vesoljne Cerkve.

Benedikt XVI. pa je vernike v tej veliki azijski državi pozval, naj ohranijo zvestobo papežu in povezanost z vesoljno Cerkvijo. Kitajski katoličani so že večkrat izrazili jasno željo, da bi bili del vesoljne Cerkve, in papež je prepričan, da je z gorečo molitvijo ta cilj povsem mogoče doseči.

Povod za včerajšnji poziv k molitvi je spominski dan Marije, Pomočnice kristjanov, ki ga obhajamo 24. maja, obenem pa je to tudi molitveni dan za Cerkev na Kitajskem.

V teološko-katehetskem delu nagovora med včerajšnjo splošno avdienco je papež spregovoril o vprašanju pravičnosti. Svetopisemska zgodba o Sodomi in Gomori je po besedah Benedikta XVI. primer za vsa človeška merila presegajočo Božjo pravičnost.

Da je Bog od Abrahama zahteval dokaz obstoja le desetih pravičnih, da bi grešno mesto obvaroval pred pogubo, izkazuje njegovo neizmerno usmiljenje, je pojasnil sveti oče. Starozavezna zgodba obenem dokazuje, da je ob vsem zlu, ki je prisotno na Zemlji, dovolj ena sama kal dobrega, iz katere lahko vzklije temelj obče dobrote. Papež je vse zbrane pozval k molitvi, da bi tudi v naših mestih vzklile kali dobrega in da se v posameznem kraju ne bi našlo zgolj deset pravičnih, zaradi katerih bi preživela celotna skupnost.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh