Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče v avdienco sprejel predsednico slovenske vlade

Objava: 14. 06. 2013 / 07:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče v avdienco sprejel predsednico slovenske vlade

Danes dopoldne se je papež Frančišek v apostolski palači sestal z Alenko Bratušek.

Sveti oče Frančišek je danes dopoldne v apostolski palači v avdienco sprejel predsednico slovenske vlade Alenko Bratušek. Kot poroča vatikanski tiskovni urad, se je gospa Bratuškova srečala še z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Tarcisiem Bertonejem, ki ga je spremljal msgr. Antoine Camilleri, pomočnik tajnika za odnose z državami.

V sporočilu tiskovnega urada je še zapisano, da so v prisrčnem pogovoru poudarili dobre odnose, ki obstajajo med Svetim sedežem in Republiko Slovenijo ter izrazili pripravljenost za nadaljevanje konstruktivnega dialoga o temah, pomembnih za obe strani, predvsem o tistih, ki se nanašajo na odnos med cerkveno in civilno skupnostjo. Ob tem so sogovorniki poudarili zgodovinski prispevek katoliške Cerkve za življenje slovenske države ter pomen zagotavljanja verske svobode za skladen razvoj slovenske družbe.

Med pogovori so se ustavili tudi pri izzivih, s katerimi se mora naša država med trenutno gospodarsko krizo soočiti, ter o pomoči, ki jo lahko katoliška skupnost v sodelovanju z državnimi ustanovami prispeva predvsem na področju socialne pomoči prebivalstvu in vzgoje mladih. Ob koncu so sogovorniki pregledali še nekatere izzive in problematike mednarodnega značaja.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh