Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče zaključil duhovne vaje

Objava: 09. 03. 2009 / 08:31
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče zaključil duhovne vaje

Sveti oče je s člani Rimske kurije v soboto dopoldne v kapeli Odrešenikove Matere končal duhovne vaje, ki jih je vodil kardinal Francis Arinze, upokojeni prefekt Kongregacije za bogoslužje in za zakramente.

Ob koncu duhovnih vaj se je sveti oče v krajšem nagovoru najprej zahvalil kardinalu Arinzeju za premišljevanja in vodstvo med duhovnimi vajami. Po papeževih besedah je kardinal vse navzoče s premišljevanji vodil, razsvetljeval in jim pomagal obnavljati njihovo duhovništvo.

O Arinzejevem oznanjevanje je sveti oče dejal, da je prepojeno s Svetim pismom in da iz njega veje velika domačnost z Božjo besedo. Glede njegove teologije je povedal, da je dobro premišljena in jo zaznamuje zdrav čut za stvarnost. Sveti oče je kardinalu izrazil občudovanje, kako je na podlagi svoje 50-letne duhovniške in škofovske izkušnje pravilno in konkretno razčlenjeval vero in način duhovniškega življenja in ravnanja.

‘Sedaj se bomo z novim poletom podali na pot proti veliki noči,’ je zaključil sveti oče svoj nagovor ob koncu letošnjih duhovnih vaj.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh