Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveto deželo naj bi očistili min

Objava: 11. 01. 2012 / 09:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveto deželo naj bi očistili min

Po navedbah ameriške organizacije ‘Korenine miru’ po Izraelu in Palestini leži še okoli poldrugi milijon nedetoniranih eksplozivnih teles.

Ameriška zasebna organizacija ‘Korenine miru’ želi Sveto deželo očistiti zemeljskih min. Kampanjo so minuli petek predstavili v Betlehemu in v okrožju Husan. Z odstranitvijo min je v začetku tedna pričelo specializirano podjetje, kot je za nemško katoliško agencijo KNA pojasnil izraelski direktor omenjene organizacije, Dhyan Or. Po navedbah ‘Korenin miru’ po Izraelu in Palestini leži še okoli poldrugi milijon nedetoniranih eksplozivnih teles. Latinski patriarhat v Jeruzalemu je v sporočilu za javnost pobudo z veseljem podprl.

Odstranjevanje min poteka v soglasju z izraelskimi in palestinskimi oblastmi, trajalo pa naj bi nekaj mesecev, so sporočili z organizacije ‘Korenine miru’. Projekt financirajo z zasebnimi darovi iz Združenih držav Amerike. Očiščeno ozemlje naj bi kasneje uporabili v kmetijsko-gospodarske namene.

Zgolj na področju kraja, kjer je bil po izročilu krščen Jezus, ‘Kasr al-Jahud’ ob reki Jordan, leži po ocenah ‘Korenin miru’ okoli petsto tisoč zemeljskih min. Organizacija je zaradi nedetoniranih eksplozivnih teles že večkrat izrekla opozorila na ogroženost turistov in romarjev. Področje je namreč pogosto preobljudeno in mine bi lahko zašle tudi na predel, ki je turistom dostopen.

Po navedbah izraelske vojske na področju reke Jordan minska polja redno očiščujejo. Pred uradnim odprtjem kraja Jezusovega krsta leta 2010 je bilo odstranjenih več kot osem tisoč zemeljskih min. Jordanija je svoja minska polja očistila že po podpisu mirovnega sporazuma z Izraelom leta 1994.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh