Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveto pismo v sedmih novih jezikih

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 07. 2014 / 07:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveto pismo v sedmih novih jezikih

Vse svetopisemske knjige odslej prevedene v 511 jezikov, Nova zaveza na voljo v 1.806 jezikih.

Vzadnjem času je bilo celotno Sveto pismo prevedeno v sedem novih jezikov, triafriške, dva azijska, enega latinskoameriškega in enega evropskega, sosporočili iz Svetovnega združenja svetopisemskih družb. 

 

Novoje Sveto pismo v jeziku mandinka, ki ga govorijo v Gambiji, Maliju, Gvineji-Bissauin v Senegalu. Jezik krio govorijo predvsem v afriški državi Sierra Leone, šilokpa ljudstvo v Južnem Sudanu. Oba nova prevoda za Azijo sta pridobitvi za Indijoin Malezijo: jezik kokborok govorijo v zvezni državi Tripura, jezik murut pa vnotranjosti otoka Borneo. 

Prevodcelotnega Svetega pisma je odslej na voljo tudi ljudstvu Toba, ki živi naseveru Argentine in na jugu Bolivije. Jezik udmurt govorijo v evropskem deluRusije in sodi v ugrofinsko jezikovno skupino. 

Svetopismo je po navedbah Svetovnega združenja svetopisemskih družb tako v celoti prevedenov 511 jezikov, Nova zaveza pa še v dodatnih 1.295, kar pomeni, da je skupno navoljo v 1.806 jezikih. Posamezne knjige Svetega pisma so prevedene v dodatnih844 jezikov. Po mnenju jezikoslovcev na svetu obstaja okoli 6.900 živihjezikov. 

Vir:Kathpress

Foto:arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh