Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetopisemski maratonu v Ljubljani

Objava: 15. 10. 2008 / 05:53
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetopisemski maratonu v Ljubljani

Od nedelje, 5. do nedelje, 12. oktobra 2008, je v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani potekal svetopisemski maraton pod naslovom Beseda v življenje. Branje Svetega pisma je v Rimu (istočasno kot v Ljubljani) začel papež Benedikt XVI., nadaljevali pa so ga številni politiki, kulturniki in filmske zvezde, med njimi tudi Roberto Benigni. Branje Svetega pisma v Ljubljani je začel nadškof Alojz Uran, sledili pa so mu častni gostje, med njimi Geza Filo, evangeličanski duhovnik, Wadie Kidess, Palestinec, ki je besedilo bral v arabskem jeziku, dr. Jože Krašovec, prevajalec Svetega pisma in dr. Marijan Peklaj, predsednik Svetopisemske družbe Slovenije. Posebej povabljenim gostom je sledila vrsta članov duhovnih gibanj in drugih, ki so v izbranih dneh želeli izraziti (p)oseben odnos do zapisane Božje besede v Svetem pismu.

V preteklem tednu se je v skladu z geslom maratona Beseda v življenje za javno branje prijavilo okrog 800 bralcev, kar je bilo za mnoge posebno doživetje. Gospa Sonja, ki se je maratona udeležila kot bralka in poslušalka, pravi: »Božjo besedo sem doživela še bolj zares. Z besedami skoraj ne znam prav opisati. Vem le to, da je sedaj, ko sem brala, moje doživljanje drugačno kakor pred tem … Če pomislim, da je vsak bralec doživel nekaj podobnega, je to ogromna obogatitev za mnoge. Tudi kot poslušalki se mi je zdel neznanski privilegij, da prideš v kapelo ali cerkev kadarkoli v tednu in poslušaš, kako ti Bog govori po svoji Besedi.«

Iz številnih podobnih odzivov lahko razberemo, da je bil svetopisemski maraton izjemno bogata duhovna izkušnja za mnoge kristjane, zanimiv pa je bil tudi za neverujoče, saj je bil dogodek deležen precejšnje medijske pozornosti. Ob maratonu so se ob sodelovanju jezuitske skupnosti pri sv. Jožefu ter Svetopisemske družbe Slovenije predstavila tudi duhovna gibanja v Katoliški Cerkvi. Ob večerih se je predstavilo deset gibanj, ki so sodelovala pri organizaciji dogodka, v četrtek zvečer pa je potekal tudi koncert sodobne krščanske glasbe, ki se ga je udeležilo veliko mladih.

Svetopisemski maraton je imel tudi dobrodelni značaj, saj je predstavnik Svetopisemske družbe Slovenije Benjamin Siter na zaključni prireditvi predstavil dobrodelno pobudo Sveta pisma za Filipine, s katero želijo Združene biblične družbe in Katoliška Cerkev na svetovni ravni v treh letih zbrati pet milijonov izvodov Svetih pisem za revne družine na Filipinih.

Dodatne informacije dobite na spletni strani www.biblija.net

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh