Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Svetost ni nedosegljiv ideal!'

Objava: 02. 11. 2011 / 08:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Svetost ni nedosegljiv ideal!'

V včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja je papež Benedikt XVI. spregovoril o svetosti, h kateri smo po svetem krstu vsi poklicani.

Po mnenju Benedikta XVI. svetost ni nikakršen nedosegljiv ideal, pač pa naj bi bil to cilj vseh ljudi, ki so prejeli zakrament svetega krsta. Na včerajšnji praznik vseh svetih je papež vernike pozval, naj evangelij z iznajdljivostjo tudi v današnjem času predstavljajo kot nekaj dosegljivega. Pri tako različnih življenjskih poteh so imeli svetniki pred očmi vendarle skupni cilj, namreč slediti Kristusu, je sveti oče dejal v včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

V luči današnjega praznika, spomina vseh vernih rajnih, pa je papež poudaril, da molitev za mrtve 'ni le koristna, pač pa nujno potrebna', saj ni le v pomoč pokojnemu, ampak tudi molilcu, ki si na ta način pridobi priprošnjika v nebesih.

Obisk pokopališč in grobov je čustven spomin na umrle sorodnike in prijatelje, je dejal Benedikt XVI. Obenem je vse navzoče spomnil, 'da nas po smrti vse čaka novo življenje', in žalost ob slovesu od zemeljskega življenja ne bi smela prevladati gotovosti, da nas po zemeljski smrti čaka vstajenje in upanje na večno življenje.

Kot je Benedikt XVI. še pojasnil več tisočim vernikom, zbranim na Trgu sv. Petra, so svetniki 'živi evangelij' in prav pri njih lahko ugotovimo, da Kristusovo sporočilo ni nikakršen nedosegljiv ideal, pač pa konkretno življenje, ki ga lahko posnemamo tudi sami.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh