Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovalnica

Igor Vojinovič
Za vas piše:
Igor Vojinovič
Objava: 29. 07. 2021 / 12:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2021 / 16:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Svetovalnica

Svetovalnica

Svetovno srečanje družin 2022

Papež Frančišek je 2. julija napovedal, da bo 10. svetovno srečanje družin od 22. do 26. junija 2022. V Rimu bo osrednji dogodek (festival družin, teološko-pastoralni kongres in slovesno bogoslužje), vsaka škofija pa bo sočasno pripravila svoje srečanje. Skupna tema bo »Družinska ljubezen: poklicanost in pot svetosti«, nastali so tudi animiran logotip (na sliki), himna in uradna molitev.

Nick Vujičič odpira banko za življenje

Potem ko je banka, ki sta jo uporabljala pričevalec Nick Vujičić in njegov zavod, zaprla vse račune zaradi govorov v podporo življenju in ker ga zato niti druge banke niso sprejele za stranko, obenem pa sponzorirajo promocijo splava, je 1. julija presenetil z novico, da ustanavlja svojo banko Pro-Life Bank, banko Za življenje, ki bo polovico dobička namenjala »za Božje vrednote« (prolifebank.com).

Zavrnjen predlog splava do rojstva

Ko je konec junija angleška poslanka Diana Johnson med zakonodajne dopolnitve vložila skrajni predlog za odobritev splava do rojstva brez vseh omejitev, je britanska in mednarodna javnost sprožila tako ogorčen odziv, da so poslanci predlog 5. julija umaknili. Za to se je pristojni angleško-valižanski škof Sherrington zahvalil vsem dejavnim zagovornikom življenja.

Nalaganje
Nazaj na vrh