Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovna molitvena ura za mir

Za vas piše:
K. C.
Objava: 24. 03. 2015 / 13:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovna molitvena ura za mir

General karmeličanov je dal pobudo za molitev za mir po vseh karmeličanskih samostanih in v vsej terezijanski družini.
Foto: Reuters

28. marca bo minilo 500 let od rojstva sv. Terezije Avilske. General karmeličanov p. Saverio Cannistrà je dal pobudo za molitev za mir po vseh njihovih samostanih in v vsej terezijanski družini, in sicer dva dni pred obletnico rojstva svetnice. Potem ko je videl to pobudo, se je papež Frančišek odločil, da jo bo začel on sam; tako jo je spremenil v molitev vse Cerkve. Pridružili naj bi se ji vsi cerkveni pastirji, škofijske in župnijske skupnosti, družine, pripadniki drugih krščanskih Cerkva in veroizpovedi.

»Svet je v plamenih, je kriknila Terezija, ko je gledala spore in razdore, ki so ogrožali družbo njenega časa. Tudi naš svet je v plamenih in včasih nismo dovolj občutljivi ali pa nimamo potrebnega zaupanja, da bi verovali, da lahko kaj storimo, da bi se ta požar pogasil. Včasih smo tako zaposleni z majhnimi stvarmi našega vsakdanjega življenja in s sprotnimi težavami, da pozabimo dvigniti pogled in opazovati obzorje ter na njem uzreti znamenja trpljenja, ki ga prinaša naša družba: vojne, spore, terorizem, javno ali domače nasilje, kriki bolečine, ki so pogosto zamolčani, preden jim je dano postati slišni,« je v vabilu zapisal p. Saverio.

26. marec ni dan, ko bi se skrili in pustili, da te probleme rešujejo tisti, ki vladajo, nosijo odgovornost. To je dan, ko se bomo s sv. Terezijo tudi mi odločili, da naredimo tisto malo, kar lahko storimo, prepričani, da stanje v svetu ni táko, da bi se lahko z Bogom pogajali za malenkosti. »Odprimo svoje srce odpuščanju, prosimo odpuščanja tiste, ki smo jih žalili, in prosimo Boga, naj nam podari mir, tisti mir, ki nam ga je obljubil Jezus in ga svet ne more dati in ki napolni srce z veseljem ter nas osvobodi strahu. Sinovi Cerkve, močno živimo to pobudo, ki jo je tudi papež Frančišek naredil za svojo, in povabimo k njej tudi vse verne, po zgledu Janeza Pavla II., kakor nas je on naučil v Assisiju,« je še poudaril general karmeličanov.

    Tako bodo danes ob določeni uri po vseh karmelskih samostanih in po vsej terezijanski družini eno uro molili za za mir.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh