Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni dan mladih naj ne bi bremenil španskih gospodinjstev

Objava: 08. 06. 2011 / 10:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovni dan mladih naj ne bi bremenil španskih gospodinjstev

Finančni vodja srečanja zagotavlja 'ničelne stroške za španske davkoplačevalce'.

Svetovni dan mladih v Madridu naj ne bi dodatno obremenil že tako okleščenega španskega državnega proračuna. Veliki dogodek, na katerem pričakujejo več kot milijon obiskovalcev, bo prinesel 'nič stroškov za španske davkoplačevalce in več kot sto milijonov dolarjev španskemu gospodarstvu', je včeraj v španski prestolnici pojasnil Fernando Gimenez Barriocanal, finančni vodja srečanja mladih. Svetovni dan mladih letos v Madridu prirejajo med 16. in 21. avgustom.

Od pričakovanih oseminšestdesetih milijonov evrov prihodkov naj bi približno polovica prišla iz tujine in ostala v Španiji, meni Gimenez. Stroške srečanja bodo sedemdesetodstotno poravnali udeleženci, ostalo pa bodo prispevala različna podjetja in posamezniki. Okoli sto podjetij je zagotovilo svoje pokroviteljstvo.

Tudi španska vlada svetovni dan mladih ocenjuje kot 'dogodek izrednega javnega zanimanja', je poudaril finančni vodja srečanja. Španska podjetja in špansko gospodarstvo bodo zaradi dogodka svetovnih razsežnosti precej pridobila.

Že zgolj za oskrbo štiristo tisočih gostov, ki bodo v španski prestolnici bivali vse dni srečanja, je zadolženih več kot tisoč šeststo restavracij v mestu. Dobiček od obiska pa si obetajo tudi številna mala madridska podjetja.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh