Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni dan mladih – »praznik vere«

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 06. 08. 2013 / 09:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Svetovni dan mladih – »praznik vere«

Svetovni dan mladih – »praznik vere«

Papež Frančišek je v nagovoru pri opoldanski molitvi v nedeljo, 4. avgusta, spregovoril tudi o pravkar končanem svetovnem dnevu mladih v Riu de Janeiru, ki se ga je sam udeležil.

Papež Frančišek je v nagovoru pri opoldanski molitvi v nedeljo, 4. avgusta, spregovoril tudi o pravkar končanem svetovnem dnevu mladih v Riu de Janeiru, ki se ga je sam udeležil. To srečanje vernih mladih z vsega sveta je imenoval velik praznik vere, na katerem so mladi pokazali čut za prave vrednote.

Papež je dejal, da svetovni dan mladih ni bil nikakršen »ognjemet«, ampak »čudovit korak« na romanju mladih z vseh celin s Kristusovim križem. Sedaj je pomembno, da mladi izkušnje iz Ria prenesejo v vsakdanje življenje.

Številni izmed njih namreč trpijo zaradi življenjske praznine. Kar so doživeli oziroma dobili v Riu, naj jim pomaga pri premagovanju tistega, kar jih zastruplja: »strup porabništva in hlepenje po imetju«.

Papež Frančišek je opozoril, da bi bilo zmotno misliti, da mladi sledijo papežu, v resnici »sledijo Kristusu«. Pravo bogastvo je namreč v ljubezni Boga, ki jo je treba deliti z brati.

Zahvalil se je mladim, da so se kljub denarnim težavam podali na tako dolgo pot v Rio, Bogu pa tudi za izkušnje, ki jih je tam sam pridobil.


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh