Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni kongres družin prihodnje leto v Sydneyu

Objava: 24. 05. 2011 / 07:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovni kongres družin prihodnje leto v Sydneyu

Peto svetovno konferenco družin leta 2009 je gostil Amsterdam.

Sydney bo v prihodnjem letu gostitelj šestega 'Svetovnega kongresa družin'. Prireditev, na katero pričakujejo okoli tri tisoč udeležencev iz več kot stotih držav, bo potekala pod geslom 'Srečne družine – zdravo gospodarstvo', so poročali avstralski mediji. Raziskave so pokazale, da so 'urejene družine najboljši zidaki za družbeni kapital, kot so denimo boljše zdravstveno stanje, izobrazba in možnost zaposlovanja', je za avstralske medije pojasnila predsednica organizacijskega odbora, Mary-Louise Fowler.

Osrednja tema konference maja 2012 bo zaton tradicionalnih družin v sodobnem svetu, je oznanila Fowlerjeva. V Avstraliji vsak četrti otrok odrašča brez svojih bioloških staršev. Udeleženci kongresa želijo razčleniti vzroke, zakaj družine razpadajo, ter razviti osnutke za reševanje omenjenega problema. Kot je poudarila Fowlerjeva, si 'vsak otrok zasluži, da z očetom in materjo živi v srečnem in zadovoljnem domu'.

Fowlerjeva je še izpostavila pomen konference v vrsti ostalih večjih dogodkov minulih let, ki so se odvijali v tem avstralskem mestu. Leta 2000 je Sydney gostil olimpijske igre, nato se je tam odvijal svetovni dan mladih, prihodnje leto pa bodo prebivalci Sydneya gostili 'olimpiado družinskega gibanja'.

Gostitelj pete svetovne konference družin leta 2009 je bil nizozemski Amsterdam. Prireditev je sad sodelovanja med mednarodnimi katoliškimi organizacijami in družinskimi organizacijami predvsem iz Združenih držav Amerike in Evrope.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh