Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni molitveni dan za Cerkev na Kitajskem

Objava: 19. 05. 2009 / 10:17
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovni molitveni dan za Cerkev na Kitajskem

Romarjem onemogočen dostop do romarskega središča

Po podatkih katoliške dobrodelne organizacije 'Cerkev v stiski' bo katoličanom na Kitajskem tudi letos delno onemogočeno, da bi ob 'Svetovnem molitvenem dnevu za Cerkev na Kitajskem' 24. maja poromali k Marijinemu svetišču Sheshan v bližini Šanghaja. Duhovnik nemško govoreče skupnosti katoličanov v Šanghaju, župnik Michael Bauer, je v pogovoru s predstavniki dobrodelne organizacije 'Cerkev v stiski' povedal, da so se v lanskem letu smeli romanja udeležiti le verniki iz šanghajske škofije, katoličani iz drugih delov dežele pa so za to potrebovalo posebno dovoljenje.

Na te omejitve so se katoličani na Kitajskem odzvali zelo prilagodljivo. Župnik Bauer je dejal, da bodo mnogi kristjani v odgovor na številne zaplete svoje romanje v Sheshan preprosto preložili za nekaj tednov. Romanje v Sheshan bo ožarilo celotno deželo, četudi mnogi v nedeljo, 24. maja, ne bodo mogli obiskati Marijinega svetišča.

Bauer je enotnost Cerkve na Kitajskem označil kot osrednji molitveni namen romanja. Razkol med pripadniki 'Domoljubnega združenja kitajskih katoličanov' in zastopniki Cerkve iz podzemlja še vedno ni povsem odpravljen. Mnoge cerkvene strukture so še vedno v rokah funkcionarjev Domoljubnega združenja.

Kitajsko središče sv. Avguština pri Bonnu pa v teh dneh, pred Svetovnim molitvenim dnevom za Cerkev na Kitajskem, deli posebne molitvene lističe,na katerih je podoba Preljube Device iz Sheshana in molitev, ki jo je izrekel sveti oče Benedikt XVI. ob prvem svetovnem molitvenem dnevu.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh