Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Švicarska garda izboljšuje sistem rekrutiranja

Objava: 19. 04. 2012 / 08:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Švicarska garda izboljšuje sistem rekrutiranja

Med gardisti se poraja zaskrbljenost, saj so letos v svoje vrste namesto potrebnih tridesetih lahko sprejeli le šestindvajset novih rekrutov.

Švicarska garda si želi okrepljeno prizadevati za svoj podmladek: odslej bo v Švici kar devet nekdanjih članov papeške varnostne čete v različnih predelih države na voljo za neposredne pogovore z mladeniči, ki jih zanima služenje svetemu očetu. Kot so sporočili predstavniki švicarske garde, se želijo z ‘regionalnimi informacijskimi pooblaščenci kar čim bolj približati morebitnim novim kandidatom’.


Urs Breitenmoser, tiskovni predstavnik švicarskih gardistov, je za nemško katoliško agencijo KNA pojasnil, da si prizadevajo za svoj obstanek, za kar pa potrebujejo zadostno število ustreznih kandidatov. Breitenmoser je še poudaril, da bodo 6. maja letos v svoje vrste sprejeli le šestindvajset novih švicarskih gardistov. V preteklih petih letih je bilo število rekrutov vedno večje od trideset. Običajni sestav švicarske garde šteje sto deset mož.

Kot je še pojasnil tiskovni predstavnik, bodo regionalni informacijski pooblaščenci prvi vir informacij za vse, ki jih ta položaj zanima. Nalogo naj bi opravljali nekdanji gardisti, ki so se v Švico vrnili ‘nedavno’, od začetka letošnjega leta pa naj bi bilo sedem izmed devetih informacijskih točk že zasedenih.

Osrednje zbirališče rekrutov v Glarusu ostaja tudi v prihodnje, regionalni informacijski pooblaščenci pa naj bi nove kandidate pridobivali tudi s pomočjo predavanj o svojih izkušnjah ter s strokovnimi sejmi za švicarske gardiste.

Švicarska garda je bila ustanovljena leta 1506 za zaščito tedanjega papeža. Njeni člani so lahko le samski možje katoliške vere in neomadeževanega slovesa, ki so v svoji švicarski domovini že odslužili vojaški rok. Visoki naj bi bili najmanj 1,74 m in pri vstopu ne smejo biti starejši od trideset let. Gardisti, ki služijo dlje kot tri leta in so si prislužili najmanj čin desetnika, se lahko tudi poročijo.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh