Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ta konec tedna vabljeni na grob sv. Petra

Objava: 14. 06. 2013 / 06:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ta konec tedna vabljeni na grob sv. Petra

V okviru leta vere 15. in 16. junija v Vatikanu prirejajo Dan evangelija življenja, ob tej priložnosti pa so verniki povabljeni, naj v čim večjem številu poromajo na grob prvega papeža.

V okviru leta vere 15. in 16. junija v Vatikanu prirejajo Dan evangelija življenja. Izvajalec pobude, Papeški svet za pospeševanje nove evangelizacije, vabi vse vernike, naj ob tej priložnosti v čim večjem številu poromajo na grob sv. Petra. Poleg možnosti obiska groba prvega papeža bodo jutri, v soboto, že od jutra dalje po različnih rimskih cerkvah izvajali kateheze, namenjene okrožnici Janeza Pavla II. Evangelij življenja (Evangelium Vitae). V cerkvah blizu Vatikana bodo imeli romarji priložnost za sveto spoved, izpostavljeno bo Najsvetejše, darovane pa bodo tudi svete maše. Ob pol devetih zvečer so vsi romarji in ostali verniki povabljeni, da se udeležijo procesije, ki se bo začela pred Angelskim gradom in zaključila na Trgu sv. Petra z molitvijo Veroizpovedi v različnih jezikih. Dan evangelija življenja se bo sklenil v nedeljo, 16. junija, s sveto mašo, ki jo bo ob deveti uri dopoldne daroval papež Frančišek na Trgu sv. Petra.

Dvodnevno srečanje v Rimu je izredno pomembno, poudarjajo pri Papeškem svetu za pospeševanje nove evangelizacije. Vernikom iz vsega sveta se namreč ponuja priložnost, da se zberejo ob svetem očetu in skupaj pričujejo o svetosti življenja: življenja ostarelih, bolnih, umirajočih, še ne rojenih, fizično in duševno prizadetih ter trpečih. Dogodek bo prav tako priložnost za potrditev in spodbudo vsem tistim, ki so se podali po sledeh Dobrega pastirja in pomagajo ljudem v telesni, čustveni, duševni in duhovni stiski. Upamo, piše predsednik papeškega sveta Rino Fisichella, da bo število vernikov na Trgu sv. Petra tako veliko, da bo ves svet slišal naš enoglasni odmev Jezusovega odrešenjskega poslanstva: »Jaz sem prišel, da bi imeli življenje in ga imeli v obilju« (Jn 10,10).

Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh