Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ta teden o prednostih slovenske logistike v Dubaju

Za vas piše:
M. M.
Objava: 10. 01. 2022 / 11:05
Oznake: Slovenija, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2022 / 11:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ta teden o prednostih slovenske logistike v Dubaju
Slovenski paviljon v Dubaju. FOTO: Javna agencija SPIRIT Slovenija

Ta teden o prednostih slovenske logistike v Dubaju

Slovenska logistična gospodarska delegacija, v kateri sodeluje 29 gospodarstvenikov iz 22 podjetij, je odpotovala na petdnevni poslovni obisk na EXPO 2020 v Dubaj. Delegacijo organizira Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Osrednja dogodka obiska bosta poslovna foruma. Prvi z naslovom »Slovenija kot najbolj zeleno križišče Evrope« bo jutri, drugi pod naslovom »Celovite inovativne transportne in logistične storitve ter rešitve za Evropo & visokokakovostni produkti in storitve slovenskega malega gospodarstva« pa v četrtek.

Predstavitev potencialnim naročnikom

Kot poudarjajo v Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), »sta poslovna foruma namenjana predstavitvi prednosti, ki jih lahko ponuja slovenska logistika potencialnim naročnikom za oskrbo trgov v Centralni in Jugovzhodni Evropi ter trgom Zahodnega Balkana. Gospodarstveniki bodo imeli priložnost na b2b sestankih tudi individualno predstaviti svoje storitve udeležencem poslovnega foruma.«

Tudi o lesarstvu in kmetijstvu

Doslej sta Dubaj že obiskali delegaciji s področja naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne ter s področja digitalizacije in umetne inteligence. Poleg tokratne delegacije s področja logistike bosta sledili še dve zbornični delegaciji. Prva, med 16. in 20. januarjem, bo usmerjena v lesarstvo, druga, ki bo na sporedu med 13. in 16. februarjem pa v kmetijstvo in hrano, pravijo na GZS.

Decembra več kot 40 dogodkov

Slovenski paviljon je decembra zabeležil več kot 40 poslovnih dogodkov, gostil tri poslovne in dve regijski delegaciji, od začetka svetovne razstave pa so v njem našteli 370.000 obiskovalcev, so zapisali na uradni spletni strani Slovenija na Expo 2020 Dubaj.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh