Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Taizéjski bratje v Berlinu iščejo bivališča za 25.000 gostov

Objava: 08. 11. 2011 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Taizéjski bratje v Berlinu iščejo bivališča za 25.000 gostov

Tokratno mladinsko srečanje v nemški prestolnici prirejajo med 28. decembrom 2011 in 1. januarjem 2012.

V Berlinu trenutno iščejo okoli 25.000 zasebnih bivališč za 34. evropsko taizejsko mladinsko srečanje ob novem letu. Doslej je svoje sodelovanje potrdilo okoli deset odstotkov možnih gostiteljev, je minuli petek na tiskovni konferenci v Berlinu pojasnil brat Georg iz ekumenske skupnosti v francoskem Taizeju.

Obenem je skupnost pričela s plakatno kampanjo pod geslom 'Dva kvadratna metra na toplem za mladega gosta'. Potreben je namreč le prostor za prenočitev v spalni vreči, poudarja brat Georg. Dosti pomembneje je ustvarjanje osebnih stikov med gostitelji in obiskovalci.

Tokratno mladinsko srečanje v nemški prestolnici prirejajo med 28. decembrom 2011 in 1. januarjem 2012, prizorišča srečanj pa bodo cerkvene skupnosti in sejemske dvorane. Trenutno je v Berlinu in bližnji okolici približno dvajset bratov ekumenske skupnosti in skupina prostovoljcev, ki spodbujajo krajevne skupine za pripravo srečanja v tamkajšnjih cerkvenih skupnostih.

Del programa so skupne molitve in petje, pa tudi obiski socialnih ustanov. Poleg pričakovanih 25.000 gostov iz celotne Evrope naj bi se srečanja udeležilo tudi nekaj tisoč mladih iz Berlina in okolice.

Taizé v Franciji velja za simbol ekumenskega gibanja. Tam je sedež ekumenske bratske skupnosti, ki jo je ustanovil brat Roger Schutz (1915-2005), in ki je postal središče srečevanja mladih s celega sveta. V skupnosti biva okoli sto mož iz petindvajsetih različnih držav, ki pripadajo različnim evangeličanskim Cerkvam in katoliški Cerkvi. Taizejska skupnost od leta 1978 dalje vsako leto priredi mladinsko novoletno srečanje v enem izmed evropskih velemest. Lani se je več kot 30.000 mladih, med njimi tudi Slovenci, zbralo v nizozemskem Rotterdamu.

Informacije o srečanju so na voljo na spletnih straneh http://www.taize.fr/de_article12020.html in http://www.drustvo-skam.si/esm/.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh