Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden Karitas letos med 21. in 27. novembrom

Objava: 15. 11. 2011 / 08:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Teden Karitas letos med 21. in 27. novembrom

V evropskem letu prostovoljstva so teden naslovili z geslom 'Srce, ki vidi', s čimer dajejo priznanje in spodbudo tudi več kot devet tisočim dejavnim prostovoljcem Karitas, ki podarjajo svoj čas za delo za in z ljudmi v stiski.

V organizaciji Karitas na različnih nivojih (slovenskem, škofijskem, dekanijskem in župnijskem) bo tudi letos v Sloveniji med ponedeljkom, 21. in nedeljo, 27. novembrom 2011, potekal teden Karitas. V evropskem letu prostovoljstva so ga naslovili z geslom 'Srce, ki vid'i, s čimer dajejo priznanje in spodbudo tudi več kot devet tisočim dejavnim prostovoljcem Karitas, ki podarjajo svoj čas za delo za in z ljudmi v stiski. V tem tednu bodo poleg sodelavcev Karitas nagovorili tudi širšo javnost z namenom, da se državljani skupaj bodisi kot prostovoljci bodisi kot darovalci s sočutnim srcem odzovemo na stiske družin, ki so v zadnjem obdobju iz leta v leto večje. V smislu družbene pravičnosti poudarjajo dostojanstvo vsakega človeka v stiski, na katerega želijo pri pomoči pogledati ne samo skozi statistiko, različna dokazila in njegovo preteklost, ampak predvsem z vživljanjem in sočutjem.

Dogodka na slovenski ravni

Romanje sodelavce Karitas na Ponikvo

Na Slomškovi Ponikvi se bodo v soboto, 26. novembra 2011, tudi letos zbrali prostovoljci Karitas iz celotne Slovenije. Romanje bo priložnost za utrditev pripadnosti in zaveze prostovoljstvu. Organizatorji pričakujejo med tisoč petsto in dva tisoč sodelavcev Karitas. Srečanje se bo začelo z mašo ob 11. uri, ki jo bo daroval vodil predsednik Slovenske Karitas nadškof metropolit dr. Marjan Turnšek. Po maši bosta za udeležence pripravljena skupno srečanje in družabni program.

Dobrodelni koncert Klic dobrote za družine v stiski

V dvorani Golovec v Celju bo v soboto, 26. novembra 2011, ob 20. uri tradicionalni, 21. dobrodelni koncert Klic dobrote za družine v stiski. Prireditelja koncerta sta Slovenska Karitas in RTV Slovenija. Koncert bo neposredno prenašal tudi Radio Ognjišče. Vstopnice so na voljo na sedežih škofijskih Karitas, v Ljubljani na sedežu Slovenske Karitas, v Kopru in Kranju v prodajalni knjigarne Ognjišča, v Celju in Ljubljani v knjigarni Celjske Mohorjeve družbe ter v Mariboru v prodajalni Slomškove knjigarne.


Dogodki na lokalni ravni

Škofijska Karitas Koper

Nocoj ob 20.uri bosta v dvorcu Zemono pri Vipavi svečana akademija in odprtje prodajne razstave del, ki so nastala v mednarodni likovni koloniji Umetniki za Karitas.
V sredo, 23. novembra 2011, ob 16. uri, bo v Pivki blagoslov novega Centra Karitas.
V četrtek, 24. novembra 2011, bo v Centrih Karitas v tamkajšnji škofiji dan odprtih vrat.
V nedeljo, 27. novembra 2011, ob 17. uri, bo v dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini, dobrodelni koncert ob deseti obletnici programa Popoldan na cesti.


Škofijska Karitas Ljubljana

V petek, 25. novembra 2011, ob 18. uri, Župnijska Karitas Vodice v tamkajšnjem kulturnem domu pripravlja dobrodelni koncert. Istega dne ob 19.30 bodo Župnijske Karitas Pirniče, Preska, Smlednik in Sora v Sori organizirale tradicionalni dobrodelni koncert za pomoč njihovim družinam.
V nedeljo, 27. novembra 2011, ob 16. uri, Župnijska Karitas Križe v tamkajšnji osnovni šoli organizira dobrodelni koncert.


Nadškofijska Karitas Maribor

V nedeljo, 18. septembra 2011, so v Slovenj Gradcu v okviru priložnostnega dobrodelnega koncerta praznovali dvajseto obletnico delovanja tamkajšnje Župnijske Karitas.
V nedeljo, 2. oktobra 2011, so v Dravogradu priredili dobrodelni koncert tamkajšnje Župnijske Karitas.
V nedeljo, 23. oktobra 2011, so v Mežici priredili dobrodelni koncert tamkajšnje Župnijske Karitas.
V petek, 28. oktobra 2011, so v Vuzenici praznovali dvajseto obletnico delovanja tamkajšnje Župnijske Karitas. V Slomškovi sobi so odprli tudi razstavo vuzeniške Karitas in filatelističnega društva Drava Muta – Vuzenica.
V petek, 11. novembra 2011, so v Kamnici priredili dobrodelni literarni večer tamkajšnje Župnijske Karitas.
V soboto, 12. novembra 2011, je upokojeni mariborski nadškof dr. Franc Kramberger na Brinjevi gori vodil duhovno obnovo za sodelavce in prostovoljce Župnijskih Karitas.
V četrtek, 17. novembra 2011, je Nadškofijska Karitas Maribor pripravila novinarsko konferenco ob odpremi humanitarnega kontingenta in drugih dejavnostih.
V četrtek, 24. novembra 2011, ob 10. uri, Nadškofijska Karitas Maribor pripravlja literarno uro v njihovi brezdomski knjižnici.
V petek, 25. novembra 2011, ob 19. uri, na Ptuju pri sv. Petru in Pavlu prirejajo dobrodelni koncert Dekanijske Karitas Ptuj – Zavrč.
V nedeljo, 11. decembra 2011, prirejajo dobrodelni koncert Župnijske Karitas Negova.


Škofijska Karitas Murska Sobota

Nocoj ob 18. uri bo v Sv. Juriju ob Ščavnici dobrodelni koncert tamkajšnje Župnijske Karitas.
V nedeljo, 27. novembra 2011, ob 15. uri, bo v Odrancih dobrodelni koncert Škofijske Karitas Murska Sobota.


Škofijska Karitas Novo mesto

V petek, 4. novembra 2011, je Župnijska Karitas Črnomelj v tamkajšnjem kulturnem domu priredila dobrodelni koncert z naslovom Podajmo si roko upanja.
V soboto, 26. novembra 2011, bo v Vavti vasi blagoslov na novo urejenih prostorov Župnijske Karitas.

Napoved dogodkov objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh