Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden Karitas – Veselje v sožitju

Objava: 23. 11. 2012 / 07:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Teden Karitas – Veselje v sožitju

V tem času naj bi na poseben način v ospredje stopila človekoljubna dejanja, kar pomeni tudi priznanje in spodbudo za več kot devet tisoč dejavnih prostovoljcev Karitas, ki darujejo svoj čas za delo za in z ljudmi v stiski.

Slovenska Karitas tudi v letošnjem letu na nacionalni, škofijski, dekanijski in župnijski ravni od ponedeljka, 26. novembra 2012, do nedelje, 2. decembra 2012, prireja teden Karitas pod geslom 'Veselje v sožitju'. Kot so zapisali na spletni strani SŠK, naj bi v tem času na poseben način v ospredje stopila človekoljubna dejanja, kar pomeni tudi priznanje in spodbudo za več kot devet tisoč dejavnih prostovoljcev Karitas, ki darujejo svoj čas za delo za in z ljudmi v stiski. V tem tednu bodo poleg sodelavcev Karitas nagovorili tudi širšo javnost z namenom, da se državljani skupaj bodisi kot prostovoljci bodisi kot darovalci s sočutnim srcem odzovejo na stiske družin, ki so v zadnjem obdobju iz leta v leto večje.

V motu letošnjega tedna Karitas »Veselje v sožitju« sta vsebovani dve besedi: SOŽITJE, ki pomeni skupno življenje ali bolje so-življenje, v katerem so prisotni skladni medsebojni odnosi in resnično prizadevanje za skupno dobro, ter VESELJE, ki ga kot radost, navdušenje, dobro razpoloženje in počutje… iščemo vsi.

V okviru Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti 2012, ko mislimo predvsem na sožitje mlajših in starejših generacij, se lahko tudi vprašamo ali se znam približati človeku, ki nima nikogar, da bi z njim delil svoj čas, svoje veselje, njegovo žalost in stisko? Morda je to sošolec ali prijatelj, ki ga vidim vsak dan, pa ga niti ne opazim?

V tednu Karitas se bo zvrstilo več dogodkov tako na slovenski kot tudi na krajevni ravni. V slovenskem merilu bodo sodelavci Karitas poromali na Slomškovo Ponikvo, v Celju pa prirejajo tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote.

Romanje sodelavce Karitas na Ponikvo

Na Slomškovi Ponikvi se bodo v sredo, 28. novembra 2012, tudi letos zbrali prostovoljci Karitas iz celotne Slovenije. Romanje bo priložnost za utrditev pripadnosti in zaveze prostovoljstvu. Organizatorji pričakujejo med 1.500 in 2.000 sodelavcev Karitas. Srečanje se bo začelo z mašo ob 12. uri, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas nadškof metropolit dr. Marjan Turnšek. Po maši bosta za udeležence pripravljena skupno srečanje in družabni program.

Dobrodelni koncert Klic dobrote za družine v stiski

V dvorani Golovec v Celju bo v sredo, 28. novembra 2012, ob 20. uri, tradicionalni, 22. dobrodelni koncert Klic dobrote za družine v stiski. Organizatorja koncerta sta Slovenska Karitas in RTV Slovenija. Koncert bo neposredno prenašal tudi Radio Ognjišče. Vstopnice so na voljo na sedežih škofijskih Karitas, v Ljubljani na sedežu Slovenske Karitas, v Celju v knjigarni Celjske Mohorjeve družbe in na bazenu pri dvorani Golovec.

Podatki o dogodkih na krajevni ravni so na voljo na spletni povezavi http://www.karitas.si/veselje-v-sozitju-teden-karitas-26-11-02-12-2012/.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh