Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden molitve za duhovne poklice 2011

Objava: 05. 05. 2011 / 07:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Teden molitve za duhovne poklice 2011

Pobudnik teme tedna, 'Predlagati duhovne poklice v krajevni Cerkvi', je papež Benedikt XVI.

V Cerkvi na Slovenskem bo od nedelje, 8., do nedelje, 15. maja 2011, potekal teden molitve za duhovne poklice na temo 'Predlagati duhovne poklice v krajevni Cerkvi'. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, je temo tedna predlagal papež Benedikt XVI. v posebni poslanici za 48. svetovni dan molitve za duhovne poklice, v kateri je pokazal na Jezusa, ki je apostolom namenil zahtevno in hkrati navdušujoče povabilo: »Hodi za menoj!«. Namen tedna molitve za duhovne poklice je pomagati tistim, ki jih Bog kliče v duhovniško in redovniško službo, da bi velikodušno odgovorili na ta klic.

Medškofijska komisija za duhovne poklice je ob tej priložnosti pripravila knjižico s papeževo poslanico za 48. svetovni dan molitve za duhovne poklice. V nadaljevanju sledijo pripravljeni uvodi in prošnje za vse potrebe za maše v tem tednu. Dodana sta osnutka za pridigo na tretjo in četrto velikonočno nedeljo. Ker je molitveni teden v mesecu maju, ko se po župnijah prebirajo šmarnice, v knjižici ni več nagovorov, pač pa so predlogi za kateheze in v zadnjem delu knjižice še molitvena ura za duhovne poklice. Na zadnji strani knjižice je molitev za duhovne poklice, ki jo je napisal blaženi papež Janez Pavel II.

V pastoralnem letu solidarnosti in dobrodelnosti smo katoliški verniki povabljeni, da v osebni molitvi ter v župnijskih in redovnih občestvih razmišljamo med drugim tudi o skrivnosti duhovnega poklica in našem prizadevanju za nove duhovne poklice. Molitev in delo za nove duhovne poklice je izraz velike solidarnosti do celotne Cerkve, zlasti v slovenskem prostoru, kjer že skoraj čutimo pomanjkanje duhovnih poklicev. Posebna oblika solidarnosti ter ljubezni do Boga in do bližnjega pa je tudi odgovor na Božji klic v duhovniško ali redovniško življenje.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh